Acum ori niciodată! România a surclasat Norvegia și visează la aur

România Norvegia handbal
Echipa feminină de handbal a României a făcut un meci mare cu Norvegia. Foto: Federația Română de Handbal / Kolektiff images

Naționala feminină de handbal a României a reușit o victorie superbă la Campionatele Europene din Franța: 31-23 cu deținătoarea titlului, Norvegia!

Tricolorele au bătut la scor cea mai puternică echipă din handbalul mondial al ultimelor două decenii, Norvegia.

Din 1994 până în prezent, extraordinarele nordice au ratat o singură dată podiumul la Campionatele Europene, câștigând opt titluri continentale, trei medalii de argint și una de bronz.

De cealaltă parte, palmaresul României la Campionatele Europene este sărăcăcios: doar o medalie de bronz, câștigată cu mult chin, în 2010, chiar în Norvegia.

Fetele noastre au evoluat extraordinar, în special în faza defensivă. Portărițele României, în special Iulia Dumanska, au făcut minuni între buturi, confirmând forma excelentă arătată în victoriile precedente, cu Cehia și Germania.

Cristina Neagu le-a umplut poarta nordicelor

Munca din apărare a fost completată de o ofensivă eficientă. Cristina Neagu și Eliza Buceschi sunt candidate serioase la ”echipa turneului”, în timp ce Laura Chiper, Crina Pintea și Melinda Geiger au asigurat succesul de la Brest printr-o evoluție foarte productivă, contribuind împreună cu 12 goluri.

România a controlat tot meciul, conducând cu 6 goluri la pauză, însă a avut și 9 goluri avans în partea secundă. Cristina Neagu a marcat de 11 ori, la fel de multe ca toată echipa Norvegiei în repriza a doua a meciului.

Ce urmează pentru handbalistele din România

Antrenorul spaniol Ambros Martin poate asigura calificarea României în semifinale competiției încă din primul meci al grupei principale, în 9 decembrie, cu un succes în fața Olandei, singura adversară care a reușit să adune patru puncte până acum.

România va întâlni apoi Spania, care, la fel ca Norvegia, nu are niciun punct în Grupa principală, iar în ultimul meci își va măsura forțele cu Ungaria (2 puncte). Cealaltă echipă care se luptă pentru un loc în semifinale din grupa României este Germania, care are tot 2 puncte.

Toate meciurile din Grupa principală ale naționalei noastre se vor disputa la Nancy.