Simona Halep a învins-o pe Maria Șarapova! Povestea victoriei splendide a româncei la Beijing

După șapte înfrângeri dureroase, Simona Halep a reușit să câștige în fața Mariei Șarapova, la Beijing, după unul dintre cele mai bune meciuri făcute de româncă în acest an.

Simona Halep s-a impus cu un categoric 6-2, 6-2 în fața rivalei sale din Siberia, încheind partida cu un zâmbet larg pe față. Românca în vârstă de 26 de ani poate avea și mai multe motive să fie fericită la Beijing: poate urca pe primul loc în clasamentul mondial dacă ajunge în finală.

Pentru imagini video ale celor mai importante puncte ale acestei partide de o importanță uriașă pentru cariera Simonei Halep, intrați aici.

În sferturile de finală, românca va încrucișa racheta cu învingătoarea partidei dintre poloneza Agnieszka Radwanska, campioana în exercițiu la Beijing, și rusoaica Daria Kasatkina, care a învins-o de curând pe Simona, tot în China, la Wuhan.

Simona Halep – Maria Șarapova 6-2, 6-2

Victorie Halep! Partida cu numărul opt i-a purtat noroc româncei, care câștigă pentru prima oară în fața Șarapovei: 6-2, 6-2!

Break Halep! Al doilea pentru româncă și în acest set, pe care Simona îl poate închide cu prima ocazie. 5-2!

Game alb pentru Halep! Românca este într-o formă de zile mari și nu pare dispusă să îi ofere nicio cale de ieșire din încurcătură rusoaicei. 4-2!

Șarapova rămâne în meci, după un game bun pe propriul serviciu. Campioana din Rusia joacă totul pe cartea atacului în această perioadă a partidei: 3-2!

În ciuda unui bombardament nervos al siberiencei, Simona își apără serviciul cu înverșunare și se desprinde la două game-uri: 3-1!

Simona zboară! Șarapova nu găsește niciun fel de răspuns la jocul incredibil al româncei, care face unul dintre cele mai bune meciuri ale sezonului. Halep reușește primul break al setului doi și se îndreaptă, în mare viteză, către primul succes în fața siberiencei. 2-1!

Cu toate că publicul chinez pare să fie de partea Șarapovei, românca reușește să smulgă numeroase aplauze prin jocul ei spectaculos și exact. Halep a reușit primul as al său în acest meci și egalează scorul, după un nou game câștigat la zero. 1-1!

Șarapova câștigă primul game al celui de-al doilea set, după o luptă crâncenă și numeroase șanse irosite de ambele părți. 0-1!

Set Halep! După puțin mai mult de o jumătate de oră de tenis extraordinar prestat de Simona, tabela de marcaj a arenei centrale de la Beijing arată 6-2 pentru româncă.

Simona Halep face un meci mare. Sub privirile calme ale lui Andrei Pavel, constănțeanca reușește mereu să o pună în dificultate pe Șarapova, care încearcă să iasă din încurcătură prin încurajări vocale și micile și tradiționalele sale tertipuri psihologice. Cu mare greutate, siberianca reușește să oprească totuși seria Simonei și câștigă pentru prima oară pe propriul serviciu: 5-2!

Pusă în dificultate de Șarapova, care a condus cu 30-0, Simona a reușit câteva lovituri incredibile și a întors soarta game-ului în favoarea sa. Românca pare de neoprit azi. 5-1!

Simona nu îi dă nicio șansa rusoaicei pe serviciul acesteia și își mai trece un game în cont: 4-1!

Încă un game alb pentru Simona Halep, de această dată pe propriul serviciu. Rusoaica a greșit mult în acest început de meci, iar diferența de scor crește în favoarea constănțencei! 3-1!

Românca continuă să pună presiune pe serviciul Șarapovei, care reușește să salveze totuși o minge de break. Simona se regrupează și revine la conducerea scorului: 2-1!

Șarapova răspunde cu re-break. Serviciul pare să fie marea problemă din jocul Simonei, care se descurcă de minune în schimburile lungi, în ciuda loviturilor foarte puternice ale siberiencei. 1-1!

Simona Halep a început extraordinar meciul, câștigând primul game, pe serviciul rusoaicei, la zero! 1-0!

”Este o mare provocare, dar nimic special. Am fost aproape să o înving de multe ori. Acum e o nouă partidă. Vreau să dau totul pe teren. Mă gândesc la meciul de la US Open și cred că ar fi trebuit să servesc mai bine atunci. Eu am jucat bine, dar ea a jucat incredibil. Pentru a câștiga cu Șarapova trebuie să fac lucrurile mai bine, să nu mă gândesc la rezultat, ci doar la meci. Sunt pregătită să dau totul și să câștig. Vom vedea”, spunea, înainte de meci, campioana din România, care n-a câștigat niciodată un turneu în Asia.

Înaintea partidei dintre Simona Halep și Maria Șarapova, o altă româncă prezentă la Beijing, Monica Niculescu, a fost eliminată în turul doi de către favorita locală, Shuai Peng, cu 6-3, 6-2.

Sorana Cîrstea este încă în cărți la Beijing, însă are un adversar foarte dificil în turul trei: Karolina Pliskova, din Cehia, cap de serie 4.

Bătălia de la Beijing: Simona Halep o va întâlni din nou pe Maria Șarapova