Actorul Victor Rebengiuc despre naționalism:„E un pericol. Nu cred că românul e ăl mai deștept om din lume”

Victor Rebengiuc
Victor Rebengiuc

Actorul Victor Rebengiuc a vorbit vineri seara, la postul de televiziune Digi24, despre naționalism și despre corupție.

„E un pericol”, a spus despre naționalism actorul în vârstă de 89 de ani care s-a retras recent din activitate.

„Eu nu pot să fiu naționalist. Din firea mea nu pot să fiu naționalist. Să spun, „domne, eu sunt român…”. „Sunt român!”. Și ce-i cu asta? Eu ca român trebuie să muncesc cinstit, să îmi văd de treaba mea, să fac tot ce pot să fac pentru ca să fie bine în țara mea. Nu trebuie să mă bat cu pumnul în piept și să-i omor pe ceilalți care nu sunt români”, a declarat el în timpul interviului.

„Nu cred că românul e ăl mai deștept om din lume. Nu cred așa ceva. Românii au avut oameni foarte deștepți. Dar nu numai românii au avut oameni foarte deștepți în lumea asta. Noi avem lumină electrică aici nu de la români. Avem de la un american amărât. Și alte lucruri pe lumea asta au fost inventate de oameni foarte deștepți, sau dintr-o întâmplare. Nu că-i român și asta iartă tot și justifică tot. Nu se poate așa ceva!”, a completat el.

Cât despre corupție, Victor Rebengiuc a afirmat că România are nevoie să fie condusă de oameni cinstiți: „Niște oameni care să o conducă, niște oameni ca lumea, cu idei bune, cu credință în democrație și în tot ce poate da mai bine. Oameni cinstiți, lipsiți de ispita asta a corupției, unde nu se poate face nimic pentru că trebuie să ceară ceva parandărăt… „Dar mie ce-mi iese?”. Lui, care e pus acolo ca să facă treaba asta, pe salariul ăla.”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.