Aberație arhitecturală „made in România”. Balconul fără podea, ușă ori geam

balcon brăila
Foto: Costel Pătrășcan / Facebook

O fotografie cu un bloc din Brăila în care apare un balcon ce nu are nici podea și nici ușă spre interior s-a viralizat pe internet.

Balconul se află în Brăila, între strada Unirii și bulevardul Independenței, lângă Winmarkt.

„Scena balconului. Brăila”, a scris Costel Pătrășcan, cel care a realizat fotografia, pe pagina sa de Facebook.

Imaginea a strâns zeci de comentarii și sute de distribuiri, iar internauții s-au amuzat copios pe marginea pozei.

Iată câteva dintre cele mai inspirate comentarii:

Deci Julieta a murit prin… prăbușire

Bine că avea Romeo burlanul!

Mă mir că a rămas totuși „feru'” acolo

S-a terminat materialili!

Love is in the air…

A fi, sa a nu fi … ușă.

„Poza este reală. Este o clădire veche. Nu cunosc povestea balconului. Eu cred că a fost cândva a fost o ușă de legătură cu interiorul, pe care proprietarul a desființat-o. Asta ar fi logic. Mi-e greu să cred că cineva ar atașa așa un balon doar de ornament. Nu ar avea sens…. Dar poate există o poveste în spatele acestui balcon”, a declarat caricaturistul Costel Pătrășcan pentru ziarul „Adevărul”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.