A scăzut numărul de înmatriculări de mașini second hand. Creșteri importante la electrice și hibride

mașină mașini
Foto: fill / pixabay.com

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a transmis că numărul înmatriculărilor de autoturisme rulate, importate în mare parte din țări din vestul Europei, a scăzut anul acesta cu peste 20% față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Pe de o parte, numărul înmatriculărilor de maşini noi, de generaţie nouă, a crescut cu 24%, ceea ce e o cifră îmbucurătoare.

Pe de altă parte, încă o veste bună, pentru Ministerul Mediului cel puţin, a fost aceea că numărul autoturismelor second-hand, aduse de obicei din vestul Europei, a scăzut pentru prima oară cu 21% anul acesta faţă de prima jumătate a anului trecut”, a afirmat Mircea Fechet marţi seară, la TVR Info.

El a precizat că vestea cea mai bună privind înmatriculările de autovehicule o reprezintă faptul că se înregistrează o creştere cu 57% a numărului de autoturisme electrice şi plug in hybrid, numărul acestor autovehicule înmatriculate în acest an ajungând la aproximativ 10.000.

Ministrul susține că voucherul acordat de România pentru autoturismele electrice este „aproape cel mai mare” din Uniunea Europeană.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.