A murit Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box

Rudel Obreja
Rudel Obreja. Foto: CS Dinamo Bucuresti (Facebook)

Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box, a murit duminică, 12 martie, la vârsta de 57 de ani, a anunțat Clubul Sportiv Dinamo București.

„Fostul campion dinamovist Rudel Obreja s-a stins astăzi din viață, la vârsta de 57 de ani. Anunțul a fost făcut de familia sa.

Născut pe 6 august 1965 la Galați, Rudel Obreja a fost medaliat cu bronz la Campionatul Mondial din 1989 și cu argint la Europeanul din 1989. De asemenea, a fost multiplu câștigător al Centurii de Aur și al titlului național.

Dumnezeu să-l ierte! Condoleanțe familiei!”, a transmis Dinamo pe pagina sa de Facebook.

Rudel Obreja suferea de cancer, și a fost eliberat din penitenciar în vara anului trecut pentru a se trata. El avea cancer cu metastaze și era în stare gravă.

Fostul campion a fost condamnat la închisoare în dosarul „Gala Bute”, în aprilie 2022, dosar în care a fost condamnată la închisoare și Elena Udrea, fostul ministru al Turismului. Obreja primise 5 ani de închisoare cu executare.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.