A murit Răzvan Theodorescu, fost director al Televiziunii Române în anii tulburi de după Revoluție

răzvan theodorescu
Foto: Biblioteca Centrală a BM "B.P.Hasdeu", Chișinău, Moldova / Wikipedia.org

Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române și fost ministru al Culturii şi Cultelor în perioada 2000-2004, în timpul guvernării Adrian Năstase, a încetat din viață.

Potrivit agerpres.ro, academicianul a murit la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Răzvan Theodorescu avea 83 de ani și se internase în unitatea medicală în urmă cu aproximativ 3 săptămâni.

De profesie istoric de artă, el a fost și senator din partea PSD în legislatura 2000-2004.

La scurt timp după Revoluție, la data de 9 februarie 1990, Răzvan Theodorescu a fost numit în funcția de președinte al Radioteleviziunii Române.

Criticat de multe voci pentru manipulările lansate de Televiziunea Română în acea perioadă, el a fost un susținător fervent al președintelui Ion Iliescu.

Într-un interviu din 2010 oferit „Adevărul”, el a declarat că „dacă punem în balanţă ce a făcut bun Ion Iliescu – asigurarea stabilităţii ţării -, cu greşelile lui, Iliescu iese în câştig, cât nu place acest lucru multora.”

El a mai spus că nu crede că venirea minerilor a fost orchestrată de Ion Iliescu fiindcă „Iliescu a fost mai curând un om al stabilităţii prin natura lui! Este un om ezitant, dar cinstit. Îl cunosc.”

„Chiar vreau să se înţeleagă: este un om ezitant, dar cinstit şi un politician de primă mână! N-ar organiza o chestie de tipul mineriadelor. Nu este omul unei cabale. Împotriva cui să organizeze aşa ceva? Opoziţia era înfrântă”, mai spunea Theodorescu în interivu.

Foto: Biblioteca Centrală a BM „B.P.Hasdeu”, Chișinău, Moldova / Wikipedia.org

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.