A murit președinte Parlamentului European

David Sassoli și Ursula von der Leyen FOTO: Parlamentul European
David Sassoli și Ursula von der Leyen FOTO: Parlamentul European

Italianul David Sassoli, președintele Parlamentului European, a murit la vârsta de 65 de ani. Apropiații transmit că decesul a survenit din cauza unor probleme ale sistemului imunitar.

Sassoli s-a vindecat de leucemie. Anul trecut, în septembrie, a fost internat în stare gravă de cauza unei penumonii. Pe 26 decembrie, el a fost spitalizat din nou „din cauza unei complicaţii grave cauzate de o disfuncţie a sistemului imunitar”, potrivit purtătorului său de cuvânt.

Născut la 30 mai 1956 la Florenţa, în Toscana, David Sassoli a ales jurnalismul după ce a studiat ştiinţe politice. A început să lucreze pentru mici ziare şi agenţii de ştiri, iar în 1992 s-a alăturat RAI, postul public de radio şi televiziune din Italia, unde a devenit unul dintre prezentatorii vedetă.

A intrat în politică în 2009, când fostul primar de stânga al Romei, Walter veltroni, a organizat fuziunea a două mari partide de centru-stânga și s-a născut Partidul Democrat. A candidat apoi la alegerile europarlamentare și a obținut 400.000 de voturi.

A fost președinte al Parlamentului European timp de 2 ani, iar mandatul său a fost îngreunat de criza de sănătate. Și-a câștigat respectul în instituție după ce a acordat atenție echipelor sale, pe care le-a pus în regim de telemuncă, pentru că era un bun organizator și a reușit să reziste presiunilor franceze de a readuce aleșii la Strasbourg, în Parlament.

De asemenea, în semn de solidaritate, în mijlocul pandemiei, a pus la dispoziție spațiile goale ale Parlamentului, atât la Strasbourg, cât și la Bruxelles, pentru a pregăti mese pentru familiile nevoiașe.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.