A murit femeia refuzată la tratament din „lipsă de salarizare corespunzătoare”

FOTO: DarkoStojanovic/Pixabay.com
FOTO: DarkoStojanovic/Pixabay.com

Femeia pe care un medic din Târgu Jiu a refuzat să o trateze a murit la un spital din Craiova. Potrivit Digi24.ro, femeia, în vârstă de 63 de an, a ajuns prima dată la Spitalul din Gorj cu mai multe afecțiuni cardiace și pulmonare. Specialistul pneumolog a refuzat însă să o trateze invocând salarizarea necorespunzătoare şi lipsa de personal.

Pacienta ar fi ajuns la secția de Terapie Intensivă cu bronhopneumonie.

Medicul ar fi scris în fișa pacientei că acesteia nu îi poate fi făcut „aspirat bronșic” din „lipsa de salarizare corespunzătoare a personalului care efectuează această manevră”.

Femeia a ajuns la spital în urmă cu două săptămâni. Medicii de la Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu au intenționat să o transfere la Compartimentul de Pneumologie, în cadrul secției de Medicină Internă I, însă li s-a refuzat cererea.

Potrivit Gorj Domino, cea care a evaluat-o pe bătrână a fost medicul primar pneumolog Elena Vlad, care a scris în foaia de observație a pacientei că diagnosticul acesteia este infecțios, de aceea nu s-a aprobat transferul în Pneumologie și a recomandat menținerea acesteia în Terapie Intensivă sau transfer la Secția de infecțioase de la Craiova.

Mai mult, medicul Elena Vlad a menționat în fișa pacientei că „nu se poate realiza aspirat bronșic în boală infecțioasă deoarece este lipsă personal mediu sanitar pentru FB, cât și lipsă salarizare corespunzătoare a personalului care efectuează această manevră”.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Gigel Capotă, a spus că va declanșa o anchetă internă.

„Sunt surprins să aud astfel de informații. Voi discuta cu directorul medical al spitalului și va fi efectuată o verificare internă, iar apoi o să facem public rezultatul”, a afirmat Capotă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.