A murit compozitorul și cântărețul Victor Socaciu

Foto: Pagina de Facebook Victor Socaciu

Compozitorul și cântărețul Victor Socaciu a murit luni, 27 decembrie, la vârsta de 68 de ani.

Potrivit Antena 3, artistul se afla în spital de o lună de zile.

„O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer. Anunțăm cu nemărginită durere stingerea din viață a celui care a fost soț, tată, bunic, un artist de geniu și un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu. Dumnezeu să-l primească în Împărația Sa alături de cei drepţi!”, a scris pe Facebook fiica sa, Ana-Maria Socaciu.

Născut în 1953 în Brașov, Victor Socaciu a fost atât chitarist și compozitor de muzică folk, cât și realizator de emisiuni de televiziune. A intrat și în politică, a fost parlamentar din partea PSD, iar ulterior diplomat.

A fost căsătorit cu Cornelia Pavlovici și Marina Almășan.

Potrivit B1 TV, în aprilie 2021, Victor Socaciu a fost diagnosticat cu COVID-19 și a stat 3 săptămâni în spital. Artistul suferea și de diabet.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.