A mințit Carmen Dan? Ministrul român, contrazis de secretarul de stat al Germaniei

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Dacă Ministrul Afacerilor Interne al României, Carmen Dan, a declarat, joi, că aderarea României la spațiul Schengen a fost pe agenda reuniunii informale a miniștrilor justiției și afacerilor interne din UE (JAI), Stephan Mayer, secretarul de stat german, a contrazis-o imediat.

„Am inclus pe agenda noastră această temă importantă nu doar pentru că este o temă de interes pentru România şi Bulgaria”, a spus Carmen Dan într-o scurtă declarație de presă.

Nu a durat, însă, prea mult până când Carmen Dan a fost contrazisă de Stephan Mayer.

„Subiectul includerii României şi Bulgariei în spaţiul Schengen nu este pe agenda oficială a acestei reuniuni informale. Nu vom vorbi despre această temă care cu siguranţă este decisivă pentru România şi poporul român”, a spus secretarul de stat german.

Declarația făcută de Carmen Dan a fost taxată imediat de opoziție.

„În ce hal poate să mintă Carmen Dan! Așa ceva nu cred că s-a mai întâmplat în istoria președinției Consiliului Uniunii Europene. Ministrul Carmen Dan a mințit cu nerușinare despre agenda Consiliului de miniștri de Interne din statele membre UE, după reuniunea pe care a prezidat-o”, a scris Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL.

”Cu această guvernare mincinoasă, susținută de PSD și ALDE, românii nu vor vedea zona Schengen fără control la graniță. Așa cum am avertizat, PSD și ALDE pun cruce intrării României în Schengen!”, a adăugat acesta pe Facebook.