A fost prins hoțul care a furat defibrilatorul public din Brașov. Cum încerca să-l vândă

FOTO: bizbrasov.ro
FOTO: bizbrasov.ro

Polițiștii din Brașov au recuperat defibrilatorul extern care a fost furat în urmă cu două săptămâni din Livada Poștei, din Brașov.

Potrivit brasvov.net, dispozitivul medical, vital în cazurile de urgență cardiacă, a fost descoperit în posesia unui individ care încerca să-l vândă pentru suma de 100 de euro.

Cu sprijinul a doi cetățeni, polițiștii au stabilit datele necesare care au condus la identificarea defibrilatorului furat. Acesta a fost confiscat și predat reprezentanților Primăriei Municipiului Brașov pentru a fi reutilizat imediat în scopul pentru care a fost destinat: acordarea de asistență în situații de urgență medicală.

Cercetările continuă în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor bănuite, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Defibrilatorul a fost furat acum două săptămâni, iar situaţia a fost semnalată pe pagina de Facebook de organizația Caravana cu Medici.

Un singur aparat costă 11.000 de lei, iar specialiștii spun că astfel de defibrilatoare ar trebui să existe la fiecare 10.000 de oameni.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.