A fost emis un nou cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină. Lista județelor afectate

nori furtună
Foto: SturmjaegerTobi / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în România.

Interval de valabilitate: 29 mai, ora 10 – 29 mai, ora 23

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate

COD GALBEN

În intervalul menționat, în Moldova, în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei și al Olteniei, vor fi perioade cu averse și cu caracter torențial, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și pe alocuri de peste 40…50 l/mp.

Totodată, ANM a emis și o informare meteo valabilă pentru tot teritoriul țării.

Sursa: ANM

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 29 mai, ora 10 – 30 mai, ora 20

În intervalul menționat va ploua în cea mai mare parte a țării. Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice și pe alocuri de intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15…25 l/mp și pe alocuri de peste 40 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.

Ne găsești și pe Threads.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.