A fost emis un nou cod galben de ploi torențiale, grindină, vânt puternic. Lista județelor afectate

vreme rea furtună fulger cod galben
ANM anunță ploi. Foto: Free-Photos / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină valabil până joi dimineața.

Urmărește GreatNews și pe Instagramca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în România.

Interval de valabilitate: 22 mai, ora 10 – 23 mai, ora 10

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități însemnate de apă

În Oltenia, Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și al Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…35 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp.

Notă: Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.

Sursa: ANM

Ne găsești și pe Threads.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.