A fost emis un cod galben de ploi, descărcări electrice și grindină. Lista județelor afectate

Foto: SturmjaegerTobi / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi, descărcări electrice și grindină valabil până astăzi la ora 23:00.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în România.

Sunt sub cod – parțial sau total – județele Maramureș, Sălaj, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Bihor, Arad, Cluj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Gorj și Mehedinți.

Interval de valabilitate: 23 mai, ora 10 – 23 mai, ora 23.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică, cantități însemnate de apă.

COD GALBEN

În Banat, Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali, în vestul Transilvaniei și local în Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Sursa: ANM

Ne găsești și pe Threads.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.