A fost descoperită o nouă variantă de coronavirus

coronavirus spital seringă fiolă cercetare tratament doctor medic perfuzie
Foto: skeeze / pixabay.com

Peste 1.000 de cazuri de infectare cu o nouă variantă de coronavirus au fost identificate în ultimele zile în Anglia. Cele mai multe sunt în sudul țării, potrivit ministrului Sănătății, Matt Hancock. Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) spun că știu despre noua versiune de coronavirus din Marea Britanie și transmit că nu există nicio dovadă că această tulpină se comportă diferit de cele existente deja.

„Autoritățile cercetează semnificația acesteia. Avem mai multe variante, virusul evoluează și se schimbă în timp”, a spus Mike Ryan, de la OMS, în cadrul unei conferințe la Geneva.

Ministrul Sănătății din Marea Britanie spune că această tulpină a coronavirusului ar răspunde la vaccinul dezvoltat.

„Am identificat o nouă variantă de coronavirus, care ar putea fi asociată cu o răspândire mai rapidă în sudul Angliei. Inițial, analiza sugerează că această variantă crește mai rapid decât variantele existente.

Trebuie să subliniez că nu există în acest moment nimic care să sugereze că varianta prezintă un risc mai crescut de a provoca o boală gravă, iar ultimul sfat clinic este că este puțin probabil ca această mutație să nu răspundă la un vaccin”, a declarat ministrul Hancock, într-o declarație în Parlamentul Marii Britanii.

Capitala Londra, dar și părți din sud-estul Angliei vor fi puse sub o serie de restricții mai dure începând de miercuri, potrivit Ministerului Sănătății.

Marea Britanie este prima țară europeană care a demarat un program național de vaccinare împotriva coronavirusului. Mai întâi vor fi vaccinate persoanele trecute de 80 de ani. Vaccinul nu este obligatoriu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.