A fost demis managerul Spitalului din Botoșani, unde o gravidă a fost lăsată să agonizeze 7 ore până a murit

angel călin
Angel Călin. Foto: Facebook

Managerul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani, unde o femeie gravidă cu dureri îngrozitoare a fost lăsată să agonizeze timp de 7 ore, până a murit, a fost demis.

Angel Călin a fost eliberat din funcția de manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Botoșani.

„Am luat decizia încheierii mandatului domnului Iulian Angel Călin la conducerea Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani. Conducerea interimară Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani va fi asigurată de către doamna doctor Monica Adăscăliței”, a anunțat Doina-Elena Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

„Eliberarea din funcție a domnului Angel Călin nu șterge vina cadrelor medicale care nu au intervenit în cazul tragic al Alexandrei, de aceea reiterez solicitarea de demisie a medicului curant și a celui care a asigurat garda, care au arătat o totală lipsă de empatie față de o femeie aflată în suferință, precum și carențe uriașe de profesionalism.

Este un gest minim de responsabilitate în fața unor asemenea tragedii! Aceste demisii trebuie să vină rapid și fără ezitare, pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple!

Cine are de făcut o treabă să o facă. Iar cine nu-și face treaba să răspundă. Cine nu înțelege să-și facă treaba să plece! Am cerut mereu și voi continua să cer cadrelor medicale să arate mai multă empatie față de pacienți și să acționeze doar în interesul acestora.

Tot corpul medical trebuie să înțeleagă că este în slujba oamenilor, că cei care le cer ajutorul nu o fac de plăcere. Dacă vor continua să fie indiferenți, atunci vor trebui să părăsească sistemul sanitar. NU MAI EXISTĂ LOC DE ÎNTORS!”, a mai declarat Federovici.

Angel Călin e de profesie contabil, având zero experiență în sănătate, a dezvăluit G4Media, care a relatat că acesta a fost susținut de șefa PSD Botoșani Doina Federovici.

Angel Iulian Călin (56 de ani) a terminat liceul ca lăcătuș mecanic, apoi a făcut un curs de contabilitate și a terminat facultatea de Management la 41 de ani.

În trecut, el a fost și secretar de stat la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, viceprimar al orașului Săveni din județul Botoșani și director adjunct al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani.

O tânără de 26 de ani însărcinată în 13 săptămâni, mamă a 3 copii, a murit după o noapte de spitalizare, în condiţiile în care sarcina i se oprise din evoluţie. Presa locală a publicat mai multe mesaje trimise de tânăra femeie atât medicului curant cât şi celui de gardă, în care se roagă de aceştia să o chiureteze, explicând că nu mai suportă durerile.

„Nu am aer”, a fost ultimul mesaj pe care l-a trimis Alexandra. În urma tragediei, sute de oameni au ieșit în stradă și au protestat în municipiul Botoșani.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.