A fost adoptată creșterea pensiilor – cu cât se măresc de luna viitoare. Cresc și alocațiile copiilor

Nicolae Ciucă
Sursa: gov.ro

Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat la începutul ședinței de Guvern de miercuri, 15 decembrie, că punctul de pensie va crește de luna viitoare.

„Aprobăm în ședința de guvern de astăzi un pachet de măsuri sociale în beneficiul copiilor, pensionarilor și persoanelor cu dizabilități, așa cum ne-am asumat prin Programul de Guvernare. Stabilim majorarea punctului de pensie cu 10%, începând cu luna ianuarie a anului viitor, de la 1.442 lei, cât este în prezent, la 1.586 lei”, a declarat premierul.

„Decidem, de asemenea, creșterea indemnizației sociale pentru pensionari cu 25%, de la 800 lei la 1.000 lei, începând cu anul 2022. Majorăm alocația de stat pentru copii și instituim acordarea, anul viitor, a unei indemnizații suplimentare pentru persoanele cu dizabilități, respectiv a 13-a indemnizație”, a mai spus Ciucă.

Astfel, alocația de stat pentru copii crește la 600 de lei pentru copiii în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu dizabilități. De asemenea, alocația de stat va crește la 243 lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani, dar și după această vârstă, pentru tinerii care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora.

Alocația de stat se cumulează cu indemnizația lunară, cu stimulentul lunar sau stimulentul de inserție, a mai explicat premierul.

„Printr-o altă măsură, stabilim acordarea, în mod excepțional, a unei indemnizații suplimentare, cea de-a 13-a, pentru persoanele cu dizabilităţi, indiferent de venituri. Indemnizaţia compensatorie se acordă o singură dată, anul viitor, în luna ianuarie. Aceste măsuri sociale sunt în acord cu angajamentele asumate prin Programul de Guvernare și vor fi fundamentate și finanțate prin bugetul asigurărilor sociale de stat și bugetul de stat pentru anul 2022”, a adăugat Ciucă.

Vă recomandăm și:

AICI vă puteți abona la canalul nostru de YouTube pentru a vedea și alte reportaje și interviuri.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.