A 4-a zi consecutivă de creștere a cazurilor noi de COVID în România

covid
Foto: useche70 / pixabay.com

Pentru a 4-a zi consecutivă, România înregistrează o creștere a numărului de cazuri noi de coronavirus, în contextul valului Omicron care a adus o adevărată explozie de infecții în Occident, dar și în țări din est precum Grecia.

Astfel, vineri, 31 decembrie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în ultimele 24 de ore în țara noastră s-au înregistrat 1.668 de cazuri de persoane pozitive la SARS-CoV-2.

Datele oferite de autorități arată că numărul de cazuri a început să înregistreze o creștere de marți, 28 decembrie, când au fost anunțate 1.144 de cazuri noi (față de 566 în ziua precendetă).

Apoi, pe 29 decembrie au fost anunțate 1.271 de cazuri noi, iar pe 30 decembrie 1.497 de cazuri.

Grupul de Comunicare Strategică a mai transmis astăzi că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 38 de decese, dintre care unul anterior.

Foto: useche70 / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.