9 sfaturi neobișnuite care te vor ajuta să economisești bani pe termen lung!

Strategiile de economisire a banilor sunt adesea nerealiste, insa exista anumite modalitati pe care le poti pune in practica zi de zi sau poti sa aplici regula de 48 de ore si sa urmaresti rezultatele.

Conteaza fiecare banut! Conform studiilor, aproximativ 73% dintre persoanele cu varste intre 23 si 37 de ani considera ca generatia lor cheltuie prea mult pe luxuri inutile, iar 35% dintre acestia spun ca simt ca nu economisesc suficient. Doar 17% dintre ei afirma ca de cele mai multe ori cheltuiesc mai multi bani decat ar trebui.

In cele ce urmeaza vei regasi 9 moduri neobisnuite, recomandate de expertii financiari, pe care le poti folosi pentru a economisi anumite sume de bani.

  1. Pune deoparte cantitati mai mici

Daca vei renunta la mici cheltuie zilnice, acestea se vor transfoma intr-o suma mult mai mare in cele din urma. Obisnuieste-te sa economisesti sume mici in loc sa cumperi lucruri de care nu ai neaparat nevoie, chiar daca valoarea acestora nu este mare.

  1. Stabileste regula celor 48 de ore

Viteza si eficienta cumparaturilor online sunt foarte tentante cand vrei sa cumperi haine sau alte lucruri. Pentru a evita astfel de achizitii, asteapta 48 de ore pentru a afla daca ai intr-adevar nevoie de acel lucru. Asa separi cheltuielile pentru lucrurile de care ai nevoie de cele pe care le doresti.

  1. Ia transportul in comun sau mergi pe jos

Este frumos si confortabil sa conduci, dar este rentabil? Cel mai bine, alege sa nu mergi cu masina in fiecare zi la munca. In schimb, ia autobuzul sau metroul, ia bicicleta sau mergi pe jos! Acest lucru va avea efecte benefice si asupra sanatatii tale.

  1. Schimba banca

Este rau cand ai nevoie de un bancomat, dar niciuna din bancile tale nu are unul in jur si trebuie sa platesti taxe de retragere. Prin urmare, poti alege sa schimbi banca si poate vei primi si alte avantaje, precum taxe gratuite sau lipsa taxelor de tranzactii externe.

  1. Imparte costurile de livrare sau mesele cu prietenii

Daca prietenii tai au gusturi similare cu tine, atunci cumparati impreuna. Cand faci cumparaturi online, discuta cu prietenii, care poate ar dori ceva de pe acelasi site. Astfel, vei avea o comanda mai mare fara costuri de livrare sau le veti putea imparti intre voi.

  1. Nu lasa dispozitivele electronice sa se incarce continuu

Specialistii recomanda deconectarea dispozitivelor precum televizoare, telefoane, laptop-uri sau aparate de cafea. Pentru ca, acestea vor consuma energie electrica in permanenta si asta se va vedea pe facturile tale.

  1. Planifica bine mesele

Arunci deseori mancarea inainte de a avea ocazia sa o consumi? Un plan saptamanal de masa te poate ajuta sa eviti achizitiile excesive.

  1. Pastreaza fiecare bancnota de 5 lei

Economisirea banilor este usoara. Daca platesti in numerar si primesti o bancnota de 5 lei, pune-o deoparte, indiferent daca va fi in pusculita sau in contul de economii. Dupa jumatate de an, vei fi surprins cat de benefica a fost alegerea.

9. Prepară-ți singur provizii

De primăvara până toamna, poți congela verdețuri, legume și fructe și să le pui în combina frigorifică. Dacă nu aveți foarte multe pungi de congelat, dar totuși aveți câteva, puteți folosi și un frigider cu congelator adăugat.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.