8 detalii puțin știute despre telefoanele mobile

Unii oameni cred ca smartphone-urile sunt primul pas pentru a integra tehnologia in propriul nostru corp. La fel ca o extensie a creierului si a simturilor noastre, smartphone-urile ne ofera cunostinte suplimentare, memorie suplimentara si chiar vedere suplimentara.

Chiar daca credem ca stim totul despre telefoane, exista inca o serie de informatii surpriza pe care multi nu le cunosc.

Primul apel de pe un telefon mobil a fost efectuat pe 3 aprilie 1973

A fost realizat de Martin Cooper, inginerul Motorola, de pe un telefon mobil pe strazile din New York. Destul de interesant, el si-a apelat cel mai mare rival: inginerul Joel Engel, de la AT&T, chiar inainte de a sustine o conferinta de presa pentru a anunta ca tocmai a facut primul apel de pe un telefon mobil.

Din cauza telefonului ceasurile si ceasurile cu alarma sunt pe cale de disparitie

Iti amintesti de aceste ceasuri? Nu cu mult timp in urma, obisnuiam sa le purtam pe incheieturi si ceasurile cu alarma erau pe noptiera. Astazi am uitat aproape complet de ele, in curand vor disparea de tot. Statisticile spun ca aproximativ 60% dintre utilizatori au incetat sa mai utilizeze aceste gadgeturi clasice si le-au inlocuit cu functiile incluse in aceste smartphone-uri.

Telefoanele mobile si apa

Cu un telefon scapat in apa toti suntem datori in viata 🙂 Desigur, glumim, dar ni se intampla deseori un astfel de necaz. Insa, la linkul pe care l-am plasat la inceputul acestei fraze, vei descoperi ce solutii ai daca patesti asa ceva.

Exista o dependenta de telefoanele mobile si se numeste nomofobie

Aproximativ 200.000 de milioane de oameni sufera de aceasta fobie si de frica de a ramane fara mobil. Exista, de asemenea, inca nu a aparut un termen pentru a descrie senzatia de a auzi telefonul atunci cand nu suna, de fapt. Exista si termenul phubbing, care descrie comportamentul unei persoane care ignora tot ceea ce il inconjoara (inclusiv fiinte umane) din cauza utilizarii telefonului mobil.

Daca suferi de nomofobie sau daca pur si simplu ai nevoie de telefonul tau mai mult decat il tine pe el bateria, atunci alege o baterie externa Mobiup potrivita mobilului tau.

Ne verificam telefonul mobil in medie de aproximativ 150 de ori pe zi

Desi este foarte probabil ca persoanele care sufera de nomofobie sa faca acest lucru mult mai des decat ​​media, se spune ca ne verificam telefoanele la fiecare 6 minute, ceea ce duce la 150 de accesari in medie pe zi.

Exista deja mai multe telefoane mobile decat oameni

Acest lucru se intampla deoarece numarul persoanelor care au un telefon mobil este foarte mare, iar numarul de persoane care au doua telefoane este in crestere.

Cel mai scump telefon mobil din lume costa … 95,5 milioane de dolari

Acesta este Falcon Supernova Pink Diamond IPhone 6, care are o carcasa din aur de 18 carate si are un diamant roz mare pe spate. Din fericire pentru noi, exista si o versiune mai accesibila a acestui telefon, pe care o poti cumpara cu doar 48,5 milioane de dolari.

Telefoanele mobile contin mult mai multe bacterii decat o toaleta

Potrivit mai multor studii, numarul bacteriilor gasite pe ecranele telefoanelor mobile este de 20 si de 30 de ori mai mare decat cel gasit intr-un vas de toaleta. Deci, acesta este un motiv bun pentru a-l tine departe de gura, nu crezi?

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.