8 alimente aparente sănătoase, dar care te îngrașă fără să îți dai seama

Credeai ca ai un simt al alimentelor si al continutului caloric al acestora? Ceea ce vei descoperi mai jos te va surprinde cu siguranta!

In special atunci cand tii diete – pentru diabet zaharat sau pentru ca vrei sa scazi in greutate – acorzi o mare atentie alimentelor pe care le consumi. Si oricine a urmat o dieta stie ca nu este deloc usor. Foarte putini dintre acestia numara intr-adevar caloriile cu meticulozitate si sunt intotdeauna constienti de substantele nutritive ale acestora.

Totul este cu atat mai enervant cu cat exista anumite alimente si preparate care ascund un numar foarte mare de calorii. Unele dintre ele, dincolo de calorii, pot fi chiar periculoase pentru bolnavii din diabet, cum am zis mai sus. Consumul exagerat poate duce chiar la nevoia de îngrijire la domiciliu a acestor persoane.

  1. Painea crocanta

Cine ar fi crezut? Nicio paine nu are mai multe calorii la o cantitate de 100 de grame decat painea crocanta. In functie de varietate si marca, valoarea medie pentru 100 de grame este de 360 calorii. Dar ceea ce nu ar trebui sa ignori este faptul ca trebuie sa mananci multe felii pentru a ajunge la 100 de grame. Iar asta nu se intampla cu alte tipuri de paine.

  1. Musli

Vrei un mic dejun sanatos si dulce? Probabil consumi diverse amestecuri de musli gata preparate. O decizie gresita, caci acestea sunt pline de zahar si, prin urmare, sunt pline de calorii inutile. In functie de ingrediente, 100 de grame de musli poate contine 450 de calorii.

  1. Suc de fructe

Fructele sunt sanatoase, asa ca sucul este o idee buna, nu? De fapt, sucurile delicioase sunt pline de calorii si pot provoca esecul dietelor. In functie de soi, un suc de fructe pregatit in casa are peste 50 de calorii la 100 ml. Dar nu-ti face griji! Tot ce trebuie sa faci este sa consumi apa de acum inainte.

  1. Salata

Salata este simbolul mancarurilor usoare. In principiu, e adevarat, dar daca nu este preparata corect, se transforma intr-un pericol pentru talia subtire. De exemplu, o salata Cesar extrem de gustoasa poate avea pana la 900 de calorii pe portie. Acorda atentie maxima dressing-ului cand pregatesti salata.

  1. Branzeturi

Veste proasta pentru fanii branzeturilor, caci aceasta are de obicei multe calorii. In functie de soi, 100 de grame pot avea pana la 440 de calorii.

  1. Avocado

Avocado este sanatos si gustos. Este considerat un fruct, dar are un numar relativ mare de calorii, deoarece este bogat in grasimi sanatoase. Mai exact, 188 de calorii la 100 de grame.

  1. Masline

Maslinele legume si, prin urmare, sunt potrivite peentru dieta, nu? Raspunsul este conditionat. Maslinele verzi sunt mai potrivite pentru consum decat cele negre, acestea din urma avand pana la 350 de calorii la 100 de grame.

  1. Gratarul

Primavara si vara, gratarul este masa preferata a multora. Aceasta poate parea ca este o varianta de masa cu continut scazut de grasimi, datorita modului de preparare a carnii si legumelor. Problema este insa ce pregatesti pe gratar? Un carnat obisnuit iti ofera 300 de calorii in plus la 100 de grame.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.