7 sfaturi utile pentru transportarea mașinii

V-ați decis să vă expediați mașina la noua sa destinație și ați găsit un transportator auto pentru a duce la bun sfârșit această operațiune? Acum trebuie să pregătiți mașina pentru transport.

Mașina dumneavoastră este un bun valoros, așa că înțelegem că expedierea ei poate fi cel puțin stresantă. Cu toate acestea, dacă ați ales să citiți acest ghid, sunteți deja avantajat, deoarece veți face ca procesul să fie ușor și fără stres.

Singurul lucru pe care nu îl putem face este să vă pregătim mașina pentru transport. Numai dumneavoastră puteți face acești pași, așa că am adunat 7 sfaturi utile despre cum să vă pregătiți mașina, care vă vor oferi liniște și vă vor asigura că transportul se va desfășura fără probleme.

1. Faceți o asigurare pentru vehiculul transportat

Dacă mașina dumneavoastră este deja asigurată, atunci sunteți gata să vă expediați vehiculul. Vă recomandăm cu căldură să aveți o asigurare CMR în momentul în care acesta este transportat.

Vehiculul va fi acoperit de asigurarea de marfă a transportatorului în cazul în care există daune cauzate de acesta, dar dacă există daune provocate de cauze naturale, cum ar fi grindina, inundațiile, fulgerele, tornadele etc., asigurarea dvs. va fi responsabilă pentru reparații. Verificați cu compania dumneavoastră de asigurări auto dacă asigurarea auto se aplică sau nu în timpul transportului.

2. Spălați vehiculul

Primul lucru pe care veți dori să îl faceți este să spălați exteriorul vehiculului dumneavoastră. Când șoferul sosește să vă ia mașina, va întocmi un raport de stare a vehiculului. Acest raport documentează starea actuală a mașinii, inclusiv daunele existente.

Dacă autovehiculul este curat, va fi mai ușor pentru dumneavoastră și șofer să întocmiți raportul de stare, deoarece veți putea vedea clar orice zgârieturi, lovituri, ciobituri de vopsea sau alte deteriorări existente ale mașinii.

3. Faceți fotografii

După ce mașina este curată, este momentul perfect pentru a face fotografii. Asigurați-vă că acestea sunt de bună calitate și că sunt datate. Și nu fotografiați doar zonelor deteriorate. Faceți fotografii generale ale vehiculului din diferite unghiuri. Este bine să puteți avea fotografii pentru propriile înregistrări, pentru a vă proteja în cazul rar în care apar daune în timpul transportului.

4. Faceți o fotografie contorului de kilometraj

Acest sfat este strict pentru liniștea dumneavoastră, deoarece multă lume se întreabă din când în când: „De unde știu dacă șoferul nu are de gând să-mi ia mașina pentru o plimbare de plăcere?” Nu se întâmplă aproape niciodată acest lucru, dar înțelegem îngrijorarea. La urma urmei, predați cheile unuia dintre cele mai valoroase bunuri ale dumneavoastră unui străin. Dacă aveți emoții în legătură cu acest lucru, nu ezitați să faceți o fotografie a kilometrajului la preluare.

5. Fixați sau îndepărtați accesoriile

Pentru a preveni deteriorarea autovehiculului sau a accesoriilor în sine, trebuie să le îndepărtați dacă acestea pot fi scoase. Ne referim la accesorii cum ar fi suporturile pentru biciclete, portbagajele, suporturile pentru schiuri și spoilerele personalizate. Dacă aveți o antenă care poate fi îndepărtată, ar trebui să o scoateți și să o puneți în portbagajul vehiculului. Dacă oglinzile retrovizoare laterale pot fi rabatate, ar trebui să le rabatați.

6. Verificați radiatorul, bateria și anvelopele

Asigurați-vă că există antigel în radiator și că bateria este complet încărcată și sigură. De asemenea, asigurați-vă că anvelopele sunt umflate corespunzător. Există posibilitatea deteriorării anvelopelor sau a roților în timpul transportului dacă acestea sunt prea puțin sau prea mult umflate.

7. Verificați dacă există scurgeri de lichid

Verificați dacă există scurgeri de lichid și, dacă este posibil, reparați-le înainte ca șoferul să ridice vehiculul, mai ales dacă este vorba de o scurgere gravă, deoarece acesta poate refuza să accepte vehiculul. Dacă aveți doar o scurgere minoră care nu poate fi reparată cu ușurință înainte de expediere, anunțați șoferul.

El trebuie să știe acest aspect, pentru a vă putea plasa vehiculul pe rândul de jos al remorcii. În caz contrar, este posibil ca mașina să fie pusă în partea de sus a remorcii de transport auto și nu este un lucru de dorit ca lichidul să picure pe mașinile de dedesubt. Invers, dacă mașina este așezată în partea de jos, nu e de dorit ca vehiculul altcuiva să se scurgă pe ea.

Urmând aceste sfaturi simple despre cum să pregătiți o mașină pentru transport, veți fi liniștit și veți avea mult mai puțin stres și dureri de cap în timpul procesului de transport!

Sursă foto: Unsplash