Islamistul din Franța a fost ucis de poliție. Luarea de ostatici s-a încheiat

luare de ostatici franța
Foto: Facebook

Cel puțin două persoane au murit după ce mai mulți oameni au fost luați ostatici într-un supermarket din orașul Trebes din sudul Franței de un individ care a spus că face parte din gruparea Stat Islamic, anunță BBC.

După mai multe ore, forțele de poliție au intrat în forță în supermarket, iar atacatorul a fost împușcat mortal.

Anterior, în timpul luării de ostatici, un procuror a anunțat că atacatorul din supermarketul Super U a declarat că face parte din gruparea Stat Islamic.

Suspectul a cerut eliberarea lui Salah Abdeslam, unul dintre teroriștii implicați în atentatele din Paris din 13 noiembrie 2015, când 130 de oameni au fost uciși.

Acesta nu este primul incident petrecut într-un supermarket din Franța. În ianuarie 2015 un jihadist înarmat a ucis 4 oameni într-un supermarket din Paris.

Premierul Édouard Philippe a spus că situția este „gravă”. Sute de polițiști au înconjurat supermarketul.

Trèbes este un mic oraș din sudul Franței, cu o populație de 5.500 de locuitori.

Știre în curs de actualizare.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.