6 beneficii ale vinului roșu, atunci când este consumat cu moderație

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Syda Productions

Considerat băutura zeilor, vinul este una dintre cele mai populare băuturi din lume, iar atunci când este consumat cu moderație poate veni cu beneficii importante pentru organismul tău.

În România, un raport realizat de către Wine Institute în anul 2017 a plasat România pe locul 16 în topul țărilor cu cel mai mare consum de vin din lume, cu o cantitate de 27,4 litri pe an, de persoană. Deși nu pare mult, specialiștii spun că cel mai sănătos vin este cel consumat în cantități mici, care poate produce efecte pozitive asupra organismului, mai ales atunci când alegi un vin roșu de calitate.

6 beneficii ale vinului roșu, atunci când este consumat cu moderație:

  1. Te ajută să te bucuri de o dantură mai frumoasă

Poate că de multe ori după ce bei un pahar sau două de vin te poți trezi cu buzele pătate, însă ceea ce este posibil să nu știi e faptul că vinul te ajută să ai o dantură mai frumoasă. Aceasta este concluzia la care acest studiu a ajuns, după ce specialiștii Spanish National Research Council au reușit să elimine o serie importantă dintre bacteriile care se formează de obicei pe dantură.

  1. Vinul roșu ține ploșnițele la distanță

Poate părea ciudată această afirmație, însă un experiment realizat de către University of Nebraska-Lincoln, în Statele Unite ale Americii, a scos la lumină faptul că ploșnițele nu mai mușcă o persoană care a băut un pahar de vin, din cauza alcoolului regăsit în sânge.

  1. Reduce riscul aparițiilor problemelor cardiovasculare

Consumul în cantitate moderată de alcool, și în special de vin, este util pentru evitarea formării cheagurilor de sânge din organismul tău. Vinul roșu este foarte eficient în subțierea sângelui din organismul tău, datorită fenolilor din compoziția sa. Un studiu realizat de John Hopkins University Medical Center a scos în evidență faptul că resveratrolul din pielea de struguri roșii ajută la reducerea riscului producerii unui atac cerebral. Mai mult, potrivit unei analize efectuate de Israel Institute of Technology din Haifa, consumul de vin îmbunătățește fluxul vaselor de sânge în organism, ajutând inima să fie mai sănătoasă. Specialiștii avertizează însă că atunci când bei prea mult, efectul poate fi opus: riscul producerii atacurilor cardiovasculare este mai mare.

  1. Scade nivelul de colesterol

Resveratrolul din vin reușește să crească nivelul colesterolului bun din sânge, și anume HDL, în timp ce reduce colesterolul rău, LDL. Acest lucru duce la o tensiune arterială mai redusă.

  1. Este eficient în fața diabetului de tip 2

Vinul roșu, prin compușii săi, ajută organismul să fie mai sensibil la insulină, ceea ce reduce riscul producerii diabetului de tip 2.

  1. Te ajută în lupta cu kilogramele în plus

Un studiu realizat în 2010 de către Archives of Internal Medicine a reușit să asocieze consumul moderat de vin cu limitarea acumulării kilogramelor în plus. Desigur, vinul conține foarte multe calorii, iar consumul acestuia în cantități mari va avea efecte nefericite asupra siluetei tale. Totuși, un pahar de vin, atâta timp cât te rezumi la această cantitate, te poate ajuta să îți accelerezi metabolismul.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Syda Productions

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.