5 trucuri care prelungesc durata de viață a televizorului tău

Achiziția unui televizor este una destul de importantă, mai ales dacă ai ales branduri cunoscute care fabrică produse de calitate, cum ar fi un TV Samsung sau alte firme de încredere. Drept urmare, este firesc să îți dorești ca produsul să reziste cât mai mult timp.

Experții sunt de părere că durata de viață medie a unui televizor este cuprinsă între patru și zece ani, în funcție de modul în care îl întreții. Hai să vedem ce poți face pentru a te bucura cât mai mult de el.

  1. Curățarea

Pentru a păstra aceeași calitate bună a imaginii, dar și pentru a fi sigur că nu inhalezi praf, curăță frecvent ecranul TV-ului Samsung sau orice alt TV ai avea. În afară de praf, și mai ales dacă ai copii mici, care ajung să se joace în zona televizorului, acesta se poate murdări de pete, așa că este cu atât mai indicat să îl cureți periodic. Ai mare grijă la ce produse folosești pentru că cele chimice pot afecta materialul și îl pot degrada. Te sfătuim să alegi o cârpă moale, iar dacă este necesar și petele sunt greu de scos, să apelezi la o soluție specială pentru curățarea ecranelor, în niciun caz la apă! În timp ce îl cureți, nu uita să îl scoți din priză pentru a evita potențialele incidente.

  • Ventilația

Indiferent de dimensiunile TV-ului, fie el TV smart de 80 cm, mai mic sau mai mare, asigură-te că distanța dintre TV și perete este de cel puțin 50 de centimetri, însă îți recomandăm ca spațiul să fie cât mai mare pentru a evita supraîncălzirea.

  • Spațiul

Spațiul în care amplasezi TV-ul este și el extrem de important. Nu îl poziționa în fața ferestrei pentru că lumina directă îl poate degrada, nu îl plasa într-o cameră în care există umiditate, ci într-una în care sistemul de ventilație este adecvat deoarece în caz contrar se va supraîncălzi și nu îl așeza lângă surse directe de căldură (calorifer, radiator, sobă etc.). Nici camerele în care temperaturile sunt scăzute nu sunt potrivite pentru a ține un televizor acolo pentru că se va forma condens care poate pătrunde în interiorul acestuia, degrandându-l. Fii atent și la suportul pe care îl amplasezi: acesta trebuie să fie unul stabil și sigur.

  • Tensiunea

Fluctuațiile de tensiune pot duce la anumite daune și chiar la stricarea iremediabilă a TV-ului tău Samsung în care ai investit pentru a te ține cât mai mult, nu pentru a se strica rapid. Așa că te sfătuim să îți achiziționezi un regulator de tensiune, care să facă posibilă întreruperea firească a energiei electrice care îl alimentează.

  • Repaosul

La tine în casă TV-ul funcționează constant, chiar dacă activitatea ta principală nu reprezintă privitul la televizor? Te-ai obișnuit atât de mult cu el încât a devenit zgomot de fundal? Avem o veste proastă pentru tine și dezvățarea de acest obicei, dar bună pentru durata de viață a TV-ului: oprește-l de tot când nu îl folosești, nu îl trece în modul hibernare pentru că se va uza mult mai repede. Inclusiv dacă te-ai obișnuit să adormi cu televizorul pornit, dar îți doorești totuși ca TV-ul tău Samsung preferat să reziste cât mai mult, va fi necesar să renunți la acest obicei. Îl poți programa să se oprească la o anumită oră sau, și mai bine, și pentru TV și pentru calitatea somnului tău, dormi într-o cameră în care nu ai televizor. Mai mult, vei face economie la factura de energie pentru că vei consuma mai puțin oprind televizorul mai des. O altă metodă de a economisi energie este și aceea de a-ți alege un TV care are inclusă o funcție specială care se ocupă cu reglarea nivelului de luminozitate, cum ar fi TV-urile Samsung. Acum că ai aflat secretele care te vor ajuta să te bucuri cât mai mulți ani de televizorul tău, nu-ți mai rămâne decât să le pui în practică.