5 dispozitive care o să-ți facă viața de șofer mult mai ușoară și mai sigură

șofer mașină
Foto: SplitShire / pixabay.com

Odată ce ți-ai cumpărat o mașină e timpul să investești în câteva gadgeturi și dispozitive care te vor ajuta să o protejezi împotriva hoților sau care îți vor face viața de zi cu zi mai ușoară.

De la alarme auto la sisteme de blocare pentru locurile de parcare, pe piață există o mulțime de produse menite să te ajute în „jungla urbană”, în special într-un oraș mare și haotic așa cum este și Bucureștiul.

Iată așadar 5 dispozitive care îți pot fi de ajutor:

1. Dacă stai la casă și ai spațiu suficient în curte, atunci te numeri printre cei norocoși. Poți să îți ții mașina aproape de locuință și să o ferești mult mai ușor de eventualii infractori.

Pentru comoditate, poți investi într-un sistem de uși batante automatizate, care se vor deschide singure atunci când te vei întoarce obosit de la serviciu. Nu va trebui să cobori tu din mașină și nici să suni pe cineva din casă care să iasă să deschidă porțile.

Tot ce trebuie să faci este să alegi un sistem de automatizare potrivit pentru ușile tale și să ai cu tine telecomanda care îți va deschide porțile.

Mai multe informații poți afla de AICI.

2. Dacă stai la bloc și ai mereu bătăi de cap cu vecinii sau cu necunoscuții care parchează pe locul tău, atunci poți cumpăra un dispozitiv care să blocheze accesul pe locul tău de parcare.

Pe piață există foarte multe astfel de dispozitive, de la cele acționate manual, care au prețuri mai mici (800 de lei de exemplu), până la cele automate (care costă de la 3.000 de lei până la 20.000 de lei). Sistemele automate pot fi sub formă de bare sau de coloane retractabile.

3. Pentru siguranță, e bine să alegi și o alarmă auto pentru mașină. Multe dintre alarmele existente pe piață oferă și alte funcții în afară de cea principală, aceea de a-l alerta pe proprietar atunci când cineva încearcă să-i spargă mașina.

În cazul în care vrei să ai o alarmă auto multifuncțională, e bine să știi că unele alarme au o funcție specială de alarmare silențioasă, care oprește sirena atunci când nu dorești să fii deranjat de alarme false precum tunetele, zgomotele puternice provocate de artificii sau de alte evenimente. În astfel de cazuri alarmarea se face numai luminos, prin intermediul luminilor de semnalizare.

4. Sistemul GPS este un dispozitiv auto fără de care nu prea mai putem să ne descurcăm astăzi: suntem mereu în mișcare și ajungem mai tot timpul în locuri noi, în țară sau în străinătate, așa că sistemul de navigație este un gadget crucial.

Din acest motiv este esențial să alegi unul bun. Iată la ce criterii trebuie să fii atent când alegi unul:
– să aibă un ecran luminos, la o rezoluție bună (800×480, de exemplu)
– să aibă un sistem de operare nou și toate conexiunile de care ai nevoie (Bluetooth, Wi-Fi, AV-IN etc)
– să fie actualizat cu cele mai noi hărți disponibile din 2019

5. Ultimul gadget de pe listă, și la care apelează tot mai mulți șoferi, este o cameră auto montată pe parbriz, în interiorul mașinii, care să filmeze practic deplasările făcute. O astfel de cameră este extrem de utilă, în special în cazul neplăcut al unui accident în trafic de care nu te faci vinovat.

Foto: SplitShire / pixabay.com