5 beneficii care îi ajută pe angajați să rămână motivați și fericiți la muncă

Foto: Shutterstock

În ultimul timp, angajatorii și-au dat seama că nu mai pot atrage și nu mai pot păstra angajați competenți doar cu un salariu atractiv, deoarece aceștia își doresc mai multe de la locul de muncă.

Angajații talentați și pricepuți își doresc un job unde să se simtă apreciați pentru munca lor și acordarea unor beneficii este metoda perfectă de a le demonstra că îți pasă. Iată câteva idei de beneficii pe care le poți oferi în cadrul firmei, ca să te asiguri că cei care lucrează pentru tine sunt motivați și productivi.

1. Acces la o sală de fitness

Conform cercetătorilor de la Harvard, un program de exerciții regulat are un efect pozitiv atât asupra corpului, cât și asupra capacității de gândire și a memoriei. Pentru a te asigura că angajații tăi sunt mereu în cea mai bună stare fizică și psihică le poți plăti un abonament la o sală de fitness.

Poți chiar să participi alături de ei la ore de sport, ca să le dai un exemplu pozitiv. Spre exemplu, compania Reebok are o sală chiar în sediu, unde se țin ore de Crossfit și toți angajații sunt încurajați să participe.

2. Bonuri de masă

Bonurile de masă sunt unele din cele mai populare beneficii oferite angajaților, deoarece le oferă acestora o sursă de venit în plus pe care o pot folosi pentru a-și plăti masa de la birou sau pentru a face cumpărăturile zilnice.

În plus, bonurile de masă de la Sodexo sunt avantajoase și pentru tine ca angajator, pentru că sunt deductibile 100% și nu trebuie să plătești taxe salariale pentru valoarea lor. Practic, dacă ai oferi aceeași sumă de bani angajaților în plus la salariu, ar trebui să plătești cu 32% la sută în plus.

3. Zile libere cu ocazia sărbătorilor sau a zilelor de naștere

Dacă vrei să le arăți angajaților că apreciezi munca pe care o fac pentru compania ta, le poți oferi o zi liberă în preajma sărbătorilor (24 decembrie, 31 ianuarie) sau chiar de ziua lor, ca să aibă ocazia să o petreacă alături de cei dragi.

În special de sărbători, majoritatea angajaților vor fi ocupați cu prepararea felurilor de mâncare tradițională, pregătirea casei sau poate vor să plece într-o vacanță. Acele zile libere în plus îi vor ajuta să își ducă planurile la bun sfârșit și se vor întoarce cu siguranță cu forțe proaspete la muncă.

4. Acces la cursuri de dezvoltare

Angajații buni sunt interesați mereu de dezvoltare, atât personală cât și la locul de muncă, își vor dori să învețe lucruri și să capete noi abilități și cunoștințe care îi vor ajuta să crească și să fie mai competenți.

Îi poți ajuta oferindu-le acces la cursuri, atât online cât și la ateliere practice. Un exemplu de companie care face asta este Starbucks. Firma rambursează plata studiilor pentru angajații care aleg să urmeze cursurile universității Arizona State.

5. Program flexibil

Un alt beneficiu foarte apreciat de angajați este programul flexibil, care le permite acestora să își aleagă programul de lucru dorit și chiar locul de unde muncesc și care poate fi de acasă, dintr-o cafenea sau dintr-un spațiu de co-working.

Angajații se vor simți mai motivați dacă știu că au posibilitatea să plece două ore de la birou să meargă la dentist sau să își ia copilul de la grădiniță. Este important ca angajații să știe că este responsabilitatea lor să își facă treaba la timp chiar dacă beneficiază de libertatea unui program flexibil.

Beneficiile sunt metoda ideală de a motiva angajații și de a le arăta că apreciezi munca lor. Alege tipul de beneficiu care este cel mai rentabil pentru firma ta și care consideri că îi va determina pe angajați să fie cât mai productivi și mulțumiți că lucrează pentru tine.

Sursă foto: Shutterstock

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.