5 aspecte importante pentru reamenajarea ieftină a locuinței

Foto: Pexels

2021 abia a început, iar această perioadă este echivalentă pentru multe persoane cu luarea unor angajamente pentru următoarele 12 luni. După un an foarte complicat, de altfel, pentru toată lumea, redecorarea casei ar putea fi una dintre cele mai bune rezoluții pentru bunăstarea personală și confort.

Îți poți crea astfel un refugiu care să se potrivească mai bine personalității tale, dar și stării de spirit. Poate fi o metodă de a prelua controlul asupra vieții tale, de a uita de toate evenimentele nefericite ale anului care s-a încheiat de curând și de a începe de la zero, cu forțe proaspete într-un nou decor. Iată ce aspecte trebuie să iei în considerare pentru o amenajare ieftină și reușită.

Începi cu proiectarea bugetului

Proiectul de reamenajare a casei nu trebuie să echivaleze neapărat cu un buget uriaș. Stabilește o sumă inițială și o listă a priorităților. Poți începe cu achizițiile cele mai importante și să amâni achiziționarea de accesorii care nu îți vor afecta bunăstarea pe termen scurt. Dacă nu dispui de această sumă, o soluție poate fi un împrumut de nevoi personale. Un credit IFN rapid poate fi util în acest sens pentru că te ajută să reduci din timpul de așteptare pe care l-ar presupune analizarea dosarului, nemaivorbind de faptul că ai putea primi un răspuns negativ din partea băncii. IFN-urile (instituții financiare nebancare) sunt reglementate prin lege, sunt transparente, sigure și au un grad mai mare de aprobare. 

Regândești spațiul

Doar pentru că o măsuță a fost așezată lângă canapea nu înseamnă că aceasta nu ar putea găzdui câteva plante în livingul tău. O debara amplasată lângă baie poate fi folosită pentru a amenaja colțul pentru mașina de spălat rufe și pentru depozitarea accesoriilor pentru călcat. Sau poate fi la fel de bine să fie transformată într-un dressing ori chiar într-un colț dedicat unui hobby. Dacă în viața ta a apărut un copil, ai putea să te ocupi de reamenajarea livingului astfel încât să includă și un loc de joacă. Poți mări spațiul unei camere cu ajutorul unui balcon. Regândirea spațiului înseamnă să îți faci timp pentru a stabili care sunt nevoile și dorințele tale reale, în funcție de ceea ce dispui deja. Acum este momentul să visezi puțin și să te concentrezi asupra ta.

Dai o nouă viață lucrurilor vechi

În ultima perioadă se pune mult accentul pe un stil de viață ecologic. Achiziționarea unor articole la mâna a doua poate să te ajute să economisești sume consistente, la fel și reutilizarea unor lucruri, precum piese de mobilier și accesorii, pe care le ai deja în casă. Fă o triere, vezi ce poți refolosi dându-i acelui lucru o nouă viață, iar ceea ce nu îți mai trebuie donează sau vinde. Studiază site-urile de profil, mergi în târguri sau în anticariate. Sigur vei găsi ceva pe gustul tău.  

Îndrăznești să pui în aplicare tehnici de DIY

Tot în ultima perioadă, o altă nouă tendință poate fi remarcată, Do It Yourself” (DIY), respectiv reamenajarea și redecorarea făcute cu forțe proprii. Dacă te temi de cheltuielile pe care le poate genera acțiunea de reamenajare, aceasta este una dintre soluțiile simple. Nu ai nevoie decât de puțină îndemânare. Vei găsi pe internet numeroase clipuri din care poți învăța o mulțime de tehnici. Vei economisi și aici o sumă consistentă și, în plus, încrederea în tine va spori. Și ce poate fi mai benefic pentru un început de nou an? Poți decapa o piesă de mobilier veche pentru a o lăcui sau a-i da o nouă culoare, poți transforma o ușă veche într-o masă de bucătărie, poți face din macrameu un suport pentru o plantă atârnătoare: posibilitățile sunt nelimitate. 

Adaugi puțin (mai mult) verde

Mai multe studii au arătat, ​​de-a lungul timpului, că plantele au un impact pozitiv asupra spațiilor de locuit. Contribuie la scăderea tensiunii arteriale, cresc productivitatea și atenția și scad riscul de anxietate. Un studiu japonez a stabilit chiar că o simplă plantă verde așezată pe birou poate reduce, într-o oarecare măsură, nivelul de stres. În plus, plantele pot purifica aerul, sunt frumoase și ieftine. Roagă-ți prietenii să îți ofere câțiva pui de plante sau mergi în marile magazine pentru amenajări interioare unde vei găsi flori la prețuri ridicol de mici.

 

Mai puțin înseamnă mai mult. Nu este nevoie să exagerezi și să umpli toate spațiile libere din locuință. Camerele aerisite oferă un sentiment de calm și bunăstare și, mai presus de toate, nici nu te costă mult.

 

Sursa foto: Pexels

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.