40 de elevi au ajuns la spital, după ce s-a făcut deratizarea liceului în care învățau

Probleme cu deratizarea la liceul german din Arad. Foto: Aradon

Prefectul județului Arad a decis suspendarea cursurilor la Liceul Teoretic ”Adam Muller Guttenbrun” din Arad, după ce zeci de elevi s-au intoxicat cu o substanță necunoscută, după ce a fost făcută deratizarea în clădire.

Peste 40 de elevi au ajuns marți dimineață la spital, cu erupții pe față, grețuri și vărsături, iar 14 dintre ei au rămas internați.

Deratizarea a fost făcută în sălile de curs.

„Nu este normal ca după evenimentele tragice de la Timişoara o astfel de situaţie să se repete la numai două luni. Am dispus atunci să fie verificate toate firmele care efectuează operaţiuni de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie, dar se pare că la Arad nimeni nu şi-a făcut treaba. Am dispus trimiterea de îndată a Corpului de Control din MS, dar şi a Inspecţiei Sanitare de Stat, pentru a stabili modul cum firmele care folosesc biocide au fost controlate. Vor fi măsuri drastice, iar cei vinovaţi care atentează la sănătatea publică vor plăti, chiar de vom fi nevoiţi să schimbăm radical legislaţia”, a precizat, aseară, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, într-un comunicat.

O echipă de inspectori ai Direcției de Sănătate Publică face investigații la fața locului, urmând să stabilească toxicitatea sălilor de curs.

În același timp, inspectorii DSP și polițiștii caută să dea de urma celor care au făcut deratizarea în liceul german din Arad.