4 elevi cu media peste 9 la Evaluarea Națională, rămași nerepartizați la liceu. 9,45 – cea mai mare medie

școala din caracal
Foto: ghmagherucaracal.blogspot.com

Patru elevi care au avut medii de peste 9 la Evaluarea Națională din acest an au rămas nerepartizați la licee, rezultă din baza de date publicată de Ministerul Educației.

Acest lucru s-a întâmplat deoarece candidații nu au completat suficient de multe opțiuni de specializări și de licee. Ca în fiecare an, repartizarea se face computerizat.

Cea mai mare medie a unul elev rămas nerepartizat la liceu este 9,45. Este vorba despre un elev de la Liceul Teoretic Școala Europeană București.

Următoarea medie este 9,12. Doi elevi de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București au avut această medie și au rămas nerepartizați.

Al patrulea elev cu medie peste 9 ce a rămas nerepartizat este de la Liceul Teoretic „Samuil Micu” Sărmașu din orașul Sărmașu, județul Mureș.

În ceea ce-i privește pe candidații cu medii de cel puțin 8, 26 dintre ei au rămas nerepartizați.

Potrivit Ministerului Educației, au rămas de repartizat în etapele următoare 1.619 absolvenți (1,44%), întrucât nu au completat suficiente opţiuni.

Din totalul elevilor (112.747) cu opțiuni completate pentru admiterea în învățământul liceal, au fost repartizați computerizat 111.128 de elevi (98,56%).

Peste 47% dintre elevii cu opțiuni completate au fost admiși la prima opțiune (52.896). În total, au fost completate 2.620.839 de opțiuni, rezultând o medie de 23 de opţiuni/elev.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.