3 urși tineri au fost împușcați în Miercurea Ciuc, după ce autoritățile nu au reușit să îi tranchilizeze

Foto: Captură Știrile PRO TV

3 urși tineri au fost împușcați în Miercurea Ciuc, după ce autoritățile nu au reușit să îi alunge din oraș, transmite postul de televiziune Știrile PRO TV.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în România.

Animalele au fost ucise în noaptea de marți spre miercuri, după ce s-au plimbat timp de două ore printr-un cartier mărginaș al orașului Miercurea Ciuc.

Aflați în căutare de hrană, urșii au intrat în gospodăria unui localnic, unde au golit tomberoanele de gunoi. Jandarmii i-au gonit până în apropiere de pârtia de schi de la marginea orașului, dar de acolo nu au mai vrut să plece.

„Urșii nu au reacționat ca un animal sălbatic când aud o sirenă, o petardă. Nu au fugit deloc nici după prima împușcătură, cei doi ursi nu au fugit și am fost nevoiți să dăm ordinul următor și următor”, a declarat viceprimarul din Miercurea Ciuc, Bela Bors, pentru sursa citată.

Viceprimarul și reprezentanții asociației de vânătoare au luat decizia ca urșii să fie împușcați.

Autoritățile au încercat să captureze urșii respectivi și să îi relocheze de mai mult timp. Au încercat să îi prindă cu ajutorul unei cuști cu momeală timp de o lună, dar nu au reușit. Zilele trecute s-a încercat și tranchilizarea lor, însă niciun urs nu a fost nimerit.

Cele 3 exemplare sacrificate aveau vârsta de 3 ani.

Ne găsești și pe Threads.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.