3 pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au murit după ce au mâncat pește de la o mănăstire

spitalul de psihiatrie murgeni
Spitalul de Psihiatrie Murgeni. Foto: Facebook

Trei pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, din județul Vaslui, au murit după ce au mâncat pește de la o mănăstire, anunță Știrile PRO TV.

Durata scursă între primele simptome de boală și deces la cei trei pacienți a fost extrem de scurtă, de numai o oră și jumătate, a declarat managerul Spitalului de Psihiatrie Murgeni, Ionel Carp, pentru publicația locală Vremea Nouă.

Conducerea spitalului a mai precizat că oamenilor li s-a făcut rău după ce au luat masa de prânz.

Încă o persoană este în stare gravă, alți circa 20 de pacienți au și ei toxiinfecție și au fost internați în diferite spitale.

„Totul debutează cu o diaree puternică, cu vomă și febră, după care pacienții intră direct în stop cardio respirator! Din momentul în care debutează boala până la stop cardio-respirator, timpul este foarte scurt, de circa o oră jumătate.

Am convocat toți medicii de acasă și vom mai transporta la spitalul din Bârlad încă 18-20 de pacienți, cu ambulanțe multiple, pe lângă pacienta deja aflată la spitalul din Bârlad. În total, la spitalul din Murgeni sunt internați 142 de pacienți”, a declarat Ionel Carp.

Mâncarea de pește a fost adusă de la Mănăstirea Florești, iar starețul acesteia, Ariton Iezechiel, spune că toți cei de la mănăstirea au mâncat aceleași preparate și nimeni nu a avut nimic.

„M-a sunat directorul spitalului, domnul Carp și mi-a spus de nenorocirea care s-a întâmplat! Eu i-am spus că nu cred că e de la noi, fiindcă mâncare pe care am dus-o ieri acolo am mâncat-o și noi la Mânăstire și nu avem nimic.

De obicei, noi facem astfel de acte de caritate, iar cum ieri a fost Intrarea în biserică a Maicii Domnului, le-am dus de pomană masă de pește: ciorbă de perișoare din pește și pangasius prăjit.

Am ales acest pește special ca să nu aibă oase, știind că masa este pentru suferinzi cu probleme psihice. Încă odată repet, că nenorocirea de acolo nu are nici o legătură cu masa gătită la noi la bucătărie”, a precizat starețul mânăstirii.

Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a demarat o anchetă în acest caz, iar poliția face cercetări.

Ministerul Sănătății a organizat o celulă de criză care a dispus transferul tuturor pacienților simptomatici la spitalul din Bârlad, unde există asistență medicală de terapie intensivă, precum și preluarea de probe biologice și de aliment pentru analiză toxicologică la IML Iași.

Probe din alimente au fost preluate și direcționate de asemenea către INSP- Centrul de Sănătate Publică din Iași pentru analize microbiologice.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.