3 pacienți COVID internați la ATI au murit după ce instalația a rămas fără oxigen

spital târgu cărbunești
Sursa: spitalcarbunesti.ro

Trei pacienți COVID de la secția de ATI a Spitalului din Târgu Cărbunești au murit după ce au rămas fără oxigen.

În total, în spital erau în jur de 150 de pacienți, dintre care 80-90 aveau nevoie de oxigen. Aceștia din urmă au fost ventilați manual în ambulanțe, iar apoi transferați spre alte spitale.

Instalația funcționa, dar nu fusese alimentată cu oxigen, fapt constatat vineri dimineață de inspectorii DSP care veniseră la unitatea sanitară, potrivit Digi 24. Inspectorii DSP au informat personalul și managerul despre această problemă.

Potrivit sursei citate, cei de la firma de mentenanță nu au observat că instalația a rămas fără oxigen.

Incidentul s-a produs în jurul orei 6 dimineața.

Acum, problema a fost remediată de firma de mentenanță, iar instalația de oxigen funcționează. Pacienții care au fost duși la alte spitale (în Novaci, Rovinari și Tîrgu Jiu) vor fi aduși înapoi și reinternați.

A fost deschis și un dosar penal în acest caz. Polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru ucidere din culpă, după decesul celor 3 femei care erau internate în Spitalul din Târgu Cărbunești.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.