3 motive pentru care e mai rentabil să-ți renovezi casa pe timpul iernii

Foto: Shutterstock

Tocmai ai descoperit că ai igrasie, că gresia s-a crăpat într-un colț de baie sau pur și simplu vrei să scapi de faianța veche din bucătărie și să o înlocuiești cu piatră naturală? Nu trebuie să aștepți până la primăvară ca să poți începe lucrările de renovare.

De fapt, vei ieși mult mai bine cu banii dacă vei opta pentru lucrări în perioada mai rece a anului. Proiectele te pot costa mai puțin, produsele pot fi la reducere, iar meseriașii cei mai buni nu vor avea agenda de lucru plină. Iată principalele avantaje pe care le ai iarna:

1. Meseriași disponibili

Nu cunoști prea multă lume care să se apuce de renovări în timpul iernii, nu-i așa? Aceasta se întâmplă pentru simplul motiv că nu este un obicei încetățenit, spre nemulțumirea multora dintre meseriașii români, care nu mai au atât de multe contracte și lucrări de făcut iarna. Asta înseamnă un singur lucru: că vei găsi oameni de calitate pentru proiectele tale, la un preț mai bun ca în plină primăvară sau vară.

Un alt avantaj este faptul că, dacă nu au prea multe pe cap, te vor putea sfătui mai atent și mai bine ce să faci sau ce materiale să cumperi, fie că e vorba despre renovarea băii sau despre transformarea unei cămări într-un dressing. Poate chiar vei obține sfaturi potrivite despre cum poți să faci și tu singur vreuna dintre lucrările pe care ți le-ai propus, cum ar fi scoaterea gresiei și faianței.

2. Prețuri mai mici

Iarna nu este tocmai sezonul cel mai activ din punctul de vedere al lucrărilor de renovare: cei mai mulți dintre oameni preferă să stea liniștiți la căldură, să facă planuri pentru concediul de vară. Absența lucrărilor înseamnă și că prețurile sunt mai reduse în această perioadă a anului. De exemplu, un aer condiționat achiziționat în iarnă va fi cu siguranță mai ieftin decât unul achiziționat în mijlocul caniculei.

În cazul în care nu ai suficienți bani în cont sau lucrările pe care vrei să le faci sunt mult mai ample decât ai estimat la început, poți să obții fondurile necesare printr-o finanțare. Cea mai simplă metodă este să alegi un online credit: poți calcula pe loc ratele, suma de plată la final și, în plus, ai la dispoziție lista cu toate actele necesare pentru a obține creditul.

3. Obții mai ușor autorizațiile necesare

Una dintre marile neplăceri atunci când vrei să te apuci să faci modificări majore în locuința ta este faptul că trebuie să alergi după tot felul de autorizații și permisiuni, fie de la autoritățile locale, fie de la vecini și de la administrația blocului, dacă locuiești într-un apartament.

În plus, nu pot fi făcute modificări structurale în locuințe fără aprobarea unui arhitect, dar ai marele avantaj că iarna stă mai puțină lume la cozi, la ghișee, iar vecinii sunt mai ușor de găsit acasă.

Am stabilit deja că iarna este anotimpul potrivit pentru lucrări de renovare interioară a locuinței, pentru că vremea rece nu este cel mai bun prieten al zidarilor sau al altor meseriași. Dacă vrei să te ocupi și de exterior, e bine să fii pregătit din timp pentru când se va încălzi vremea.

Poate vrei să-ți repari acoperișul sau să schimbi tâmplăria ferestrelor așa că fă-ți planuri și pregătește fondurile necesare. Dacă găsești prețuri bune, nu strică deloc să cumperi încă de pe-acum cele mai importante materiale, dar trebuie să te consulți înainte cu un specialist.

Sursa foto: Shutterstock

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.