3 lucruri la care să fii atent când îți cumperi un covor pentru living

Deși pot fi privite doar ca simple obiecte de decor la noi în casă, când vine vorba de covoare pentru living trebuie să înțelegem că ele au totuși puterea să dicteze atmosfera din cameră. Sunt elemente funcționale la noi în casă, care ne mențin căldura sau ne ajută să nu alunecăm pe gresie, marmură sau parchet. Dar ele pot fi centrul atenției de la tine din cameră, așa că e important să le alegi cu atenție.

Dacă ești în căutare de covoare living, am pregătit acest articol care să te ajute să faci o alegere cât mai bună și să îți fie un ghid bun în căutările tale.

Alege covorul în funcție de spațiu disponibil

Când pornești la cumpărături pentru covoare de living, e important să ai cu tine o unealtă de încredere și anume o ruletă. Iar primul pas să îl faci chiar la tine acasă, măsurând bine locul în care vrei să îl plasezi, dar și celelalte obiecte de mobilier din cameră, în special canapeaua.

Pentru un living cu un spațiu generos, te poți orienta pentru un covor mai mare. Regula de care trebuie să ții cont este ca jumătate din podea să rămână descoperită. O altă regulă importantă de design este că o cameră va avea un aspect mai echilibrat dacă plasezi covorul sub canapea, pe jumătate. De aceea spuneam că e bine să îți măsori canapeaua, pentru că atunci vei ști clar ce dimensiune de covoare de living cauți.

Dacă ai o cameră mai mică de living și totuși vrei un covor destul de mare, e bine să te ghidezi după următoarea regulă: lasă doi metri spațiu liber de la marginea covorului până la perete. În cazul unei camere mici, modelele de covoare de living care vor fi cel mai de efect sunt cele care au forme mai deosebite, precum cele ovale sau asimetrice. Ai grijă totuși să alegi ceva ce se potrivește și cu liniile de design pe care le au și piesele tale de mobilier.

Materialul, un detaliu de efect

Următorul aspect pe care e nevoie să îl iei în calcul atunci când alegi covoare de living este materialul din care sunt confecționate acestea. E bine să te orientezi atât după stilul de design dorit, dar și după stilul tău de viață. Dar hai să vedem de ce.

În primul rând, materialul din care este făcut covorul va completa atmosfera de la tine din living. Dacă ai mers pe un stil rustic, alege covoare din materiale naturale precum lâna sau bumbacul. Dacă ai un living mai modern, cu pereți și mobilă în culori inedite, alege un covor modern, cu materiale sintetice și tăieturi unice. Important este să nu alegi covoare ieftine, din materiale de slabă calitate, ca să te bucuri cât mai mult de ele, dar să îți fie și ușor să le cureți.

În al doilea rând, e important și stilul de viață al tău și al familiei tale. Dacă livingul este locul în care vă petreceți foarte mult timp, orientează-te către covoare din materiale sintetice, care sunt mai ușor de curățat. Alege culori mai închise sau neutre, care nu vor scoate petele în evidență. Pentru că, într-o familie numeroasă, se întâmplă și multe mici „accidente” precum un suc vărsat sau un cățel care a intrat entuziasmat în casă plin de noroi. Însă, dacă stai singur sau într-o familie restrânsă, iar livingul este oaza voastră de relaxare și nu un spațiu atât de folosit, poți alege covoare în culori mai deschise sau materiale mai pretențioase precum mătasea.

Gata, acum ești pregătit de cumpărături. Îți recomandăm să îți dai timp să studiezi cât mai bine oferta atât din marile magazine, cât și din cele online, ca să ai o comparație bună de prețuri și modele. O căutare mai cu atenție înseamnă și mai multe surse de inspirație. Îți pot veni idei noi de culori, modele, dar și amplasare. Nu uita să verifici materialele și dimensiunile covoarelor înainte să faci orice achiziție. Spor la cumpărături!