20 de lucruri pe care le poți face pentru a rupe rutina

Tot mai mulți oameni se plâng de plictiseală, în contextul în care restricțiile din perioada pandemică descurajează lumea să mai iasă din casă. Totuși, există destule variante pentru a petrece timpul liber într-un mod plăcut și antrenant.

Fiecare alege activitățile în funcție de felul său de a fi. Unii sunt mai energici și le place să fie tot timpul în mișcare, alții sunt mai statici, optând pentru un consum cât mai mic de energie. Indiferent de „genul” tău, cu siguranță vei găsi interesante următoarele idei de lucruri pe care le poți face pentru a rupe rutina:

Colorează

Coloratul nu este numai pentru copii, ci reprezintă o activitate terapeutică și pentru adulți. Poți fie să cumperi o carte specială, alături de creioanele colorate aferente, fie să instalezi pe telefon o aplicație din numeroasele care există.

Fă o selecție cu cele mai frumoase fotografii de vacanță

Mai este ceva timp până la vacanța de vară. Până când va veni, poți retrăi momentele frumoase din vacanțele trecute, selecționând într-un folder „Best of” fotografiile care îți plac cel mai mult.

Citește o carte

A citi o carte nu este deloc o activitate monotonă. Corpul stă poate nemișcat, însă mintea „evadează”, depășind barierele spațiului. Te teleportezi în lumi reale sau fantastice și uneori te implici emoțional, așteptând cu sufletul la gură acțiunea din următoarele pagini.

Fă un puzzle

În orice magazin găsești jocuri tematice de tip puzzle, de la simple, cu 20 de piese, până la foarte complicate, cu mii de piese. Să pui cap la cap un puzzle cu o mie de componente îți ocupă mult timp.

Joacă-te cu o dronă

Există drone mai mici și pentru interior, însă cel mai bine este să îți cumperi o dronă „normală” și să ieși afară, într-un parc, și să o „eliberezi” spre cer. Eventual, montează-i o cameră de luat vederi, pentru a te bucura de priveliștea panoramică.

Inventează un cocktail

O băutură savuroasă înseamnă un răsfăț pe cinste. Nu trebuie să conțină alcool. Există și cocktailuri non-alcoolice de care pur și simplu nu te poți sătura. Trebuie să ai curaj chiar să faci propriile combinații, să inventezi.

Fă o baie cu spumă

Relaxarea într-o baie cu spumă face minuni pentru corp și minte. Este cadrul perfect pentru a închide ochii și a medita. Sau pentru a te gândi la planuri pe termen mediu și lung.

Urmează un program de fitness

Mișcarea alungă plictiseala și kilogramele în plus. Dacă nu ai idee de unde să începi, să știi că pe Internet există destule tutoriale în care instructori de fitness îți explică ce ai de făcut, de la primele exerciții la nivel avansat.

Vizitează virtual un loc din lume

În ziua de astăzi, ai posibilitatea să ajungi în orice loc de pe glob fără să pleci de acasă. Prin intermediul site-urilor de tipul Google Street View, te poți plimba prin orice oraș, de pe orice continent, la orice oră. De asemenea, poți vizita virtual muzeele celebre sau mai puțin celebre.

Învață un stil de dans

Dacă ești pasionat de dans, poți învăța oricând un nou stil. În cazul în care nu ai disponibilitatea să urmezi un curs în acest sens, te perfecționezi chiar de acasă, grație numeroaselor tutoriale de pe Internet.

Plantează

Este fascinant să urmărești cum se dezvoltă o plantă, de la stadiul de sămânță pe care o plantezi într-un ghiveci la maturitate. Plantele aromatice reprezintă o opțiune bună, ca și cele decorative. Important este să nu uiți să le uzi…

Fă cuvinte încrucișate

Pune-ți în permanență mintea la contribuție. Rezolvarea cuvintelor încrucișate este o provocare, pentru că îți verifici atât vocabularul cât și felul în care funcționează sinapsele. Vei avea un sentiment plăcut după ce vei termina un careu.

Joacă minigolf

Livingul se transformă foarte ușor în teren de golf, cu echipamentul potrivit. Acest sport îți pune la încercare coordonarea și precizia, fiind totodată o soluție pentru petrecerea timpului în doi.

Renovează

Ți-ai renovat vreodată apartamentul? Poate că este momentul să o faci. Nu trebuie să apelezi la „meseriași”. Cu tutorialul potrivit, te transformi în zugrav, în tâmplar, în instalator sau în orice este nevoie.

Adoptă un animal de companie

Cu siguranță că adoptarea unui animal de companie va alunga plictiseala și va însufleți casa. În același timp, trebuie să ții cont că o asemenea decizie implică și un grad mare de responsabilitate.

Studiază cerul

În ziua de astăzi este la îndemâna oricui să studieze cerul. Un telescop performant costă câteva sute de lei. Mai întâi, documentează-te despre astre, apoi încearcă să le identifici singur în Cosmos.

Joacă jocuri online

Jocurile de societate și tot felul de alte jocuri sunt dispoziție la orice oră online, fără nicio cheltuială. Dacă vrei, poți să intri pe Casino SlotV îți imaginezi că ești în Las Vegas, Orașul Luminilor, cu condiția să fi împlinit vârsta de 18 ani.

Vezi dacă ai talent la karaoke

Indiferent că ai voce sau nu, este foarte distractiv să instalezi o aplicație de tip karaoke și să te distrezi cu prietenii. Dacă stai la bloc, ai grijă să nu o faci în orele de liniște, pentru că se lasă cu gălăgie mare. Nu de la muzică, ci de la râs.

Organizează o întâlnire online cu foștii colegi de școală

Foștii colegi de școală s-au răspândit în cele patru zări, nu-i așa? Unul este în Spania, altul în Italia, altul în Anglia, altul în SUA… Organizează o reuniune pe Zoom sau pe o platformă similară.

Fă jogging

A fost o iarnă destul de blândă până acum, deci amatorii de jogging s-au putut mișca în aer liber. Poate fi utilă și o bandă de alergat, pentru că nu este exclus să vină -10 grade Celsius ziua.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.