2 piloți au luat masa pe panoul de control al avionului. „Cea mai mică turbulență și cafeaua se varsă. E un act criminal”

avion
Foto: PublicDomainPictures / pixabay.com / Twitter

Doi piloți ai companiei aeriene SpiceJet din India au fost suspendați după ce au băut cafea și au mâncat dulciuri în cabină, chiar pe panoul de control al aeronavei, relatează BBC.

Cei 2 au fost suspendați după ce pe rețelele de socializare s-a viralizat o poză cu un pahar de cafea pus chiar pe panoul de control al avionului. Avionul se afla la peste 11.000 de metri altitudine când a fost făcută fotografia.

Compania SpiceJet a anunțat că a început o investigație și că piloții vor fi sancționați corespunzător.

Potrivit BBC, regulamentele de aviație le permit piloților să aibă mâncare și băuturi în cabină, însă toate paharele trebuie să aibă capac și să fie ținute pe tăvi pentru a nu se vărsa.

Incidentul s-a petrecut în timpul unui zbor de la Delhi la Guwahati de la data de 8 martie, ziua în care are loc festivalul Holi.

În fotografie se văd un pahar fără capac în care se află cafea și două gujiyas, niște produse de patiserie care se mănâncă de Holi.

„Chiar și cea mai mică turbulență și cafeaua se varsă pe circuitele electronice și va defecta sistemele. Este un act criminal”, a spus expertul în aviația Mohan Ranganathan, cel care a pus primul fotografia pe Twitter.

Foto: PublicDomainPictures / pixabay.com / Twitter

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.