18 ore cu trenul în România. Pasageră: „Suntem un stat eșuat”

Foto: Captură video Digi 24

Un tren care venea de la Baia Mare a ajuns în gara din București după 18 ore, a relatat postul de televiziune Digi 24.

Trenul a întârziat 6 ore și jumătate din cauza furtunilor care au doborât mai mulți copaci pe șinele de tren.

„Vin de la Baia Mare, o mizerie, Grindeanu, rușine, rușine. 16 ore plus 2 ore – 18 ore”, a spus o pasageră pentru postul de televiziune.

Întrebată cum se simte, ea a răspuns „Prost, suntem un stat eșuat, cu un popor nenorocit de acești conducători.”

În urmă cu câteva zile, pe 24 iulie, CFR Călători anunța că, din cauza temperaturilor ridicate, trenurile circulau cu viteză redusă. Limitările de viteză au fost impuse deoarece temperaturile la nivelul șinelor erau de peste 50 de grade.

Limitările de viteză au fost impuse pe 13 intervale de cale ferată de pe raza Regionalelor CF București, Timișoara, Cluj, Iași și Brașov.

Potrivit CFR Călători, măsura a fost necesară pentru circulația trenurilor în condiții de siguranţă.

De asemenea, CFR Călători a mai anunțat că, din cauza temperaturilor caniculare, este posibil ca instalațiile de aer condiționat să nu funcționeze.

„Pot apărea situații în care, din cauza temperaturilor foarte ridicate (de multe ori chiar și de peste 50 de grade C la soare) care se înregistrează la nivelul șinei și cutiei materialului rulant, sau chiar din cauza deschiderii geamurilor în parcurs, instalaţiile de climatizare să nu mai asigure răcirea şi funcţionarea în parametrii proiectaţi.

De asemenea, și în situațiile în care apar întreruperi accidentale ale alimentării cu energie electrică ale trenurilor din cauza lipsei de tensiune în linia de contact, instalațiile de climatizare nu mai funcționează, astfel că nu mai sunt asigurate condiții optime de temperatură în interiorul vagonului. Când au loc aceste deranjamente, atât personalul CFR Călători cât și cel al CFR SA, depun toate eforturile ca acestea să dureze cât mai puțin”, a transmis CFR Călători într-un comunicat de presă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.