122 de foști parlamentari au dat statul în judecată: Își vor pensiile speciale înapoi!

petre daea oaia
Foto: Captură YouTube

Un număr important de foști parlamentari, rămași fără pensii speciale, au dat în judecată secretariatele Camerei Deputaților și Senatului, solicitând repunerea în plată a pensiilor speciale.

Parlamentul a abrogat, în februarie 2021, aceste pensii ale demnitarilor.

Potrivit G4Media, în perioada 13-14 aprilie, 20 de instanțe din țară au înregistrat procese prin care foști deputați și senatori cer să primească, din nou, pensii speciale.

Majoritatea foștilor parlamentari care își vor din nou pensiile au făcut sau fac parte din PNL și PSD, partide care au votat în masă eliminarea acestor privilegii financiare.

Printre cei mai cunoscuți reclamanți sunt Petre Daea, Nicolae Bacalbașa, Victor Socaciu, Ion Solcanu, Puiu Hașotti sau Ioan Oltean.

“Mă bazez pe respectul față de instituția parlamentară. Nu este o dovadă de oportunism, ci o cerere de respect față de foștii parlamentari. Sunt de acord să se facă economii, se pot face în mai multe feluri, dar să le văd cum se fac”, a declarat Petre Daea, pentru sursa citată.

Înainte să fie eliminate de Parlament, statul român plătea 827 de astfel de pensii speciale.

Pensiile speciale ale deputaților variau între 2.131 de lei și 12.168 de lei brut, iar cele ale senatorilor între 2.131 lei și 14.930 lei brut.

Pensiile speciale se adăugau celor la care parlamentarii aveau drept pentru activitățile lor din afara politicii.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.