120 de milioane de euro pentru renovarea a două mari universități din București

academia de studii economice
Academia de Studii Economice. Foto: Mihai Petre via Wikimedia Commons

Universitatea din București și Academia de Studii Economice vor primi peste 578 de milioane de lei, aproximativ 120 de milioane de euro, pentru a-și renova clădirile.

Vestea a fost anunțată de vicepremierul Raluca Turcan, care a scris pe Facebook că Universitatea din București va primi peste 445 de milioane de euro în următorii cinci ani, în timp ce ASE va beneficia de 132 de milioane de lei, pentru reparații și renovări, în următorii doi ani.

Cele două instituții de învățământ superior au o bună reputație pe plan internațional și sunt printre cele mai performante din România.

”Cele două universități au o istorie aparte. Au fost adevărate școli pentru elita românească și au contribuit la clădirea României Moderne în ultimul secol. Odată cu trecerea timpului, clădirile s-au degradat. Prin această investiție vom restaura și reabilita clădirile istorice și vom da spații de învățământ moderne profesorilor și viitorilor studenți”, a scris Turcan pe Facebook.

Clădirile celor două instituții, aflate în zona centrală a Capitalei, vor fi supuse unor lucrări de consolidare, restaurare, restaurarea faţadei, inclusiv a tâmplăriilor exterioare, eliminarea umidităţii şi infiltrărilor din teren.

Finanțarea proiectului este asigrată prin Compania Națională de Investiții din subordina Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Va fi restaurat Palatul Universității, dar și clădirea ”Mihai Eminescu” din cadrul ASE.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.