12 pași de urmat în alegerea telefonului potrivit

Atunci când vreți să vă schimbați telefonul, alegeți mai întâi un sistem de operare și apoi acordați prioritate propriilor caracteristici și prețul accesibil pentru a găsi modelul potrivit. Aflați cum să luați o decizie în cunoștință de cauză atunci când cumpărați un smartphone și asigurați-vă că luați în considerare celelalte programe pe care le utilizați în prezent!

Aflați câteva diferențe de bază între sistemele de operare.

iPhone (cunoscut și ca iOS) este cunoscut pentru ușurința sa de utilizare, securitate și integrare curată cu alte produse Apple.

Android este asociat cu integrarea serviciilor Google, capacitatea sa de a fi personalizat și, de obicei, are un cost mai mic.

Dacă puteți, încercați un dispozitiv la un magazin de specialitate. Acest lucru vă va oferi un bun simț al interfeței și al senzației fiecărui sistem de operare.

Stabiliți prețurile de la bun început

Telefoanele iOS (iPhone) sunt de obicei mai scumpe decât omologii lor Android. Dintre producătorii de telefoane, Apple și Samsung sunt de obicei printre cele mai scumpe și mai bune, în timp ce HTC, LG și Motorola tind să producă opțiuni cu costuri mai mici. Important este să aveți un preț în minte de la început și apoi să luați o hotărâre. Vă permiteți să îl cumpărați la liber sau mai degrabă veți putea achiziționa un model pe un nou abonament?

Luați în considerare dispozitivele și software-ul pe care le dețineți deja

Dacă dețineți deja o tabletă sau un computer, veți experimenta cel mai bun nivel de integrare cu serviciile și software-ul său, obținând un telefon cu asistență potrivită pentru dezvoltatori (de exemplu, computerele și iPad-urile Apple sunt adesea compatibile cu aplicațiile pentru iPhone). Cu toate acestea, rețineți că orice telefon se poate conecta și poate funcționa cu aproape orice sistem de operare al computerului.

Dacă sunteți un utilizator greu de MS Office sau Google, veți avea cea mai bună integrare și asistență folosind un telefon Android (deși rețineți că atât Microsoft, cât și Google produc cele mai populare aplicații pentru sistemul de operare concurent).

Stabiliți ce caracteristici ale telefonului se potrivesc nevoilor voastre. Fiecare sistem de operare are unele caracteristici proprietare, în timp ce caracteristicile de bază precum e-mailul, navigarea pe web și hărțile vor fi disponibile pe toate sistemele.

iOS / iPhone are caracteristici exclusive, cum ar fi Siri, scanarea amprentelor digitale, chat FaceTime și asistență iCloud.

Android are Google Now, widget-uri homescreen pentru personalizare și permite instalarea de aplicații terță parte (ceea ce înseamnă că puteți descărca programe de pe internet și le puteți instala în afara ecosistemului Play Store). Majoritatea telefoanelor Android de astăzi au, de asemenea, senzori de amprentă digitală, stocare în cloud pentru imagini și acceptă utilizarea Google Drive pentru documente și stocare în cloud.

Luați în considerare ce aplicații doriți să utilizați

Multe aplicații populare (de exemplu, Google Maps, MS Office și Apple Music) sunt oferite pe toate sistemele de operare, cu toate acestea există unele aplicații (de exemplu, iMessage, Facetime și Google Now) care sunt exclusive pentru platforma lor respectivă. Verificați magazinul de aplicații asociat fiecărei opțiuni pentru a vă asigura că aplicațiile dorite sunt accesibile (Apple, Google Play).

În general, dacă o aplicație populară nu este oferită pe sistemul de operare al unui concurent, există șanse mari să existe o aplicație alternativă, care funcțional este destul de similară.

Alegeți un sistem de operare

Pentru majoritatea oamenilor, factorul decisiv va fi preferința personală. Cei care caută o interfață simplă și un sistem securizat vor avea tendința de a alege iPhone-urile cu iOS, în timp ce cei care caută mai multe opțiuni personalizate și costuri mai mici, în general, vor prefera telefoanele Android, modele ultra noi, precum samsung s20.

Alegeți o dimensiune a ecranului

Dimensiunea ecranului este măsurată de la colț la colț în diagonală. În cele din urmă, dimensiunea ecranului este o chestiune de preferință. Telefoanele cu ecran mai mic se pot potrivi mai bine în buzunar și sunt adesea mai ieftine. Este posibil să preferați ecrane mai mari dacă intenționați să vizionați o mulțime de videoclipuri.

Decideți cât de nou doriți să fie modelul de telefon

Telefoanele mai noi sunt de obicei mai rapide și mai puternice decât versiunile lor mai vechi, dar vor avea un cost mai mare. În special, modelele mai vechi de telefoane vor avea o perioadă mai dificilă de rulare a aplicațiilor moderne.

Pentru cei care nu au un buget prea ridicat, un compromis bun este să așteptați ca un nou model de smartphone dorit să devină disponibil și să profite apoi de o scădere a prețului celorlalte modele. Când un nou model de telefon prezintă interesul pentru modelele mai vechi, va scădea imediat și prețul se va schimba adesea pentru a reflecta acest lucru.

Indiferent de alegerea dvs., înțelegeți că tehnologia se mișcă foarte repede și că vor continua să apară modele de telefoane mai noi. În cele din urmă, fiecare smartphone va părea vechi sau învechit. În plus, este posibil să vreți ca telefonul să aibă și alte gadget-uri la pachet, precum căști wireless.

Verificați spațiul de stocare

Stocarea unui telefon (de obicei listată în gigaocteți sau GB) este o măsură a numărului de fișiere (fotografii, videoclipuri, aplicații) pe care le poate stoca simultan. Spațiul de stocare afectează puternic prețul smartphone-ului, deci luați în considerare de cât de mult spațiu aveți nevoie înainte de a vă stabili un model de telefon.

Unele telefoane Android (dar nu toate) acceptă extinderea stocării odată cu achiziționarea unui card microSD. iPhone-urile nu acceptă extinderea spațiului de stocare după cumpărare.

Luați în considerare durata de viață a bateriei telefonului

Tehnologia bateriei se îmbunătățește constant, astfel încât telefoanele mai noi tind să aibă o durată mai mare de viață a bateriei, totuși obiceiurile de utilizare sunt cele care dictează cu adevărat cât durează bateria. Dacă vorbiți la telefon, folosiți jocuri și folosiți des telefoanele în afara zonei wifi, toate vor consuma mai repede bateria.

Durata medie de viață a bateriei smartphone-ului poate varia de la 8 la 18 ore.

Majoritatea modelelor Android emblematice nu vor accepta baterii înlocuibile. iPhone-urile nu acceptă baterii înlocuibile pe niciun model.

Unele telefoane Android mai noi utilizează o tehnologie de încărcare rapidă pentru a vă ajuta să reîncărcați mai repede bateriile mari (de exemplu, seria Samsung Galaxy S). Producătorii susțin că telefoanele cu încărcare rapidă pot încărca 50% în aproximativ 30 de minute

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.