12 localități din Argreș, inclusiv orașe mari, ar putea intra în carantină

pitești
Foto: Waddler.elmo / Wikipedia

12 localități din județul Argeș sunt sub monitorizare și riscă să fie băgate în carantină, anunță prefectura Argeș, potrivit Digi24.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş s-a întrunit miercuri, 22 iulie, în şedinţă extraordinară, după ce numărul de cazuri din județ a crescut foarte mult în ultimele două săptămâni.

Luni se va decide dacă cele 12 localități intră sau nu în carantină.

Este vorba despre localitățile Pitești (reședința de județ), Mioveni (oraș), Ștefănești (oraș), Costești (oraș), Bălilești, Bascov, Brăduleț, Buzoești, Davidești, Micești, Stâlpeni și Vulturești.

Piteștiul are o populație de 155.000 de locuitori, fiind cel mai mare oraș din Argeș. Mioveni, unde se află uzina de automobile Dacia, are o populație de 32.000 de locuitori.

În aceste localități deja au fost suspendate toate târgurile, bâlciurile și evenimentele publice, precum și activitățile de agrement în piscine, până la data de 8 august. De asemenea, terasele se vor închide la ora 22.00 în timpul săptămânii și la 23.00 în weekend.

În ultimele săptămâni, județul Argeș s-a aflat mai mereu în top în privința numărului de cazuri noi de coronavirus depistate de la o zi la alta. De pildă, în urmă cu două zile s-au înregistrat 97 de cazuri noi în Argeș, județul fiind pe locul doi după capitală, sunt s-au înregistrat 151 de infecții noi.

Ieri, județul Argeș s-a aflat tot pe locul doi în topul infectărilor, după capitală. Astfel, în Argeș s-au înregistrat 89 de cazuri noi.

Deja două comune din România au fost plasate în carantină. Satul Cartojani din comuna Roata de Jos, județul Giurgiu, a intrat în carantină de miercuri, de la ora 17. În ultima perioadă aici au fost depistate 32 de persoane pozitive la noul coronavirus. Cum populația satului este destul de mică, de aproximativ 3.600 de locuitori, rezultă că s-au întrunit condițiile pentru ca localitatea să fie plasată în carantină (potrivit legii, acest lucru se poate face dacă într-o localitate sunt cel puțin 3 persoane infectate la mia de locuitori). În Cartojani sunt, așadar, 8,8 persoane la mia de locuitori.

Cea de-a doua localitate care a intrat în carantină este comuna Gornet, din județul Prahova. Localitatea are o populație de 3.000 de locuitori.

Foto: Waddler.elmo / Wikipedia

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.