112 elevi de nota zece la BAC 2021! Unde au studiat cei mai mulți dintre ei

Rezultate BAC 2021. Notele de 10 din acest an. Foto: EDU.ro

Potrivit primelor rezultate de la Bacalaureat 2021, doar 112 elevi au obținut nota maximă la examenul de la sfârșitul liceului. Anul trecut, numărul candidaților care au obținut 10 pe line a fost de două ori mai mare: 232!

În București au fost obținute cele mai multe mediii de zece – 21 -, cela mai multe fiind obținute în Sectorul 1 (nouă), în timp ce în Sectorul 4 nu s-a obținut nicio medie perfectă.

Într-o situație similară, fără elevi de nota 10 la BAC 2021, sunt și județele Bistrița Năsăud, Covasna, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Ilfov, Vâlcea, Satu Mare și Tulcea.

Pe de altă parte, în Iași și Botoșani s-au obținut cele mai multe medii de 10 la Bacalaureat 2021 din afara Capitalei, câte șapte.

În topul mediilor maxime urmează Prahova, cu șase, Alba, Bihor și Gorj, cu câte cinci, respectiv Argeș, Bacău și Hunedoara, cu câte patru.

În ceea ce privește situația pe probe, la Limba și literatura română au fost obținute 1.351 de note de 10, în timp ce la Matematică au reușit să rezolve corect toate problemele doar 948 de candidați.

Rezultatele BAC 2021 au fost afișate atât pe http://bacalaureat.edu.ro/, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, fiecare elev primind un cod unic de identificare.