10.000 de euro nerambursabili, pentru femeile antreprenor

femeie_de_afaceri
Foto: Nutdanai Apikhomboonwaroot / freedigitalphotos.net

Femeile debutante în afaceri vor putea beneficia de finanţare nerambursabilă de la stat de până la 10.000 de euro, indiferent de vârstă şi de domeniul de activitate în care doresc să înfiinţeze firme, prin intermediul unui program susţinut de la buget şi derulat de Ministerul Economiei.

„Vrem să facem altfel programul pentru femeile antreprenor, să le ajutăm cu finanţare. Am depus deja un proiect la Ministerul Finanţelor, vrem să facem ca la programul start-up, dar fără limită de vârstă. Nu vom avea foarte mulţi bani probabil anul acesta, dar anul viitor sper să reuşesc să obţin mai mult. Totodată, nu am pus condiţii despre activitatea firmei”, a declarat Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri şi turism, citată de adevarul.ro.

Ministerul are în vedere să acorde prin intermediul programului granturi de până la 10.000 de euro pentru femeile debutante în afaceri, pe baza planurilor de afaceri realizate de către acestea.

Bugetul pentru acest an al programului este de 500.000 de lei, iar ministerul a solicitat Ministerului Finanţelor majorarea sumelor alocate astfel încât să poată fi acordate 100 de granturi, respectiv până la 1 milion de euro.

Ministrul pentru IMM-uri, care a participat la o întâlnire cu femeile de afaceri, a adăugat că antreprenoriatul feminin nu şi-a atins încă potenţialul maxim, în condiţiile în care în România femeile reprezintă peste jumătate din populaţia ţării.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te poţi alătura comunităţii pozitive de pe pagina noastră de Facebook.