1 decembrie în pandemie: Fără paradă militară și fasole cu ciolan

Ziua Națională a României (FOTO: MApN / Facebook)
Ziua Națională a României (FOTO: MApN / Facebook)

Ziua Națională a României se desfășoară în acest an, din cauza epidemiei de COVID-19, fără evenimente publice extinse.

Defilările militare tradiționale au fost anulate, la fel și petrecerile, în timp ce delicioasa combinație gastronomică între fasolea cu ciolan și vinul fiert poate fi preparată doar acasă.

Parada militară de la Arcul de Triumf a fost înlocuită de 1 decembrie 2020 cu un eveniment închis publicului, la care vor participa doar 150 de militari.

1 decembrie 2020 – Ziua Națională a României

”Pe timpul ceremoniei (n.r. – cu începere de la ora 11:00) se va ține un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuți pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc și a victimelor virusului SARS-CoV-2, vor fi trase 21 de salve de tun, iar președintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori și va susține o alocuțiune”, a anunțat MApN.

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii de mică amploare în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare iar militarii aflaţi în misiune în afara teritoriului naţional vor desfăşura ceremonii militare în cadru restrâns.

Alba Iulia, ”orașul Unirii”, va găzdui o ceremonie similară. Localitatea abia a ieșit din carantină, după ce numărul de cazuri de COVID-19 înregistrase creșteri alarmante.

Tot cu prilejul Zilei Naționale, la Palatul Cotroceni, de la ora 18:00, vor fi decorate personalităţi civile din domeniul medical care au contribuit la gestionarea epidemiei de COVID-19.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.