Virusul din China a ajuns în Germania. Numărul deceselor a crescut la 106

virusul din china
Foto: geralt / pixabay.com

Autoritățile din domeniul sănătății din Germania au confirmat un prim caz de pacient infectat cu virusul din China, anunță „Deutsche Welle”.

Bărbatul infectat cu noul coronavirus este din Starnberg, un oraș aflat la 30 de kilometri sud de München, în statul Bavaria și a călătorit recent în China.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din Bavaria a anunțat că bărbatul se află „într-o stare medicală bună”. El a fost izolat și se află sub observație. Potrivit Ministerului, riscul de a infecta și alte persoane din Bavaria este considerat „scăzut” la ora actuală.

„Oamenii care au intrat în contact cu pacientul au fost informați în detaliu despre posibilele simptome, despre măsurile de igienă și despre căile prin care se transmite virusul”, a anunțat Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Agenția de presă germană DPA a relatat că bărbatul a luat virusul de la o femeie din China care i-a vizitat compania pentru un training.

Până în prezent au fost confirmate în jur de 50 de cazuri în afara Chinei. Aproape toți pacienții se întorseseră recent din China.

Noul virus din China, care își are originea în orașul Wuhan din centrul țării, a ucis până acum 106 persoane în China și a infectat alte 4.500.

Virusul din China a ajuns și în țări precum Coreea de Sud, Taiwan, Thailanda, Nepal, Vietnam, Arabia Saudită, Singapore, Statele Unite, Franța și Australia.

Citiți și: Cum să te ferești de virusul din China

Foto: geralt / pixabay.com