Un român, în echipa ideală a preliminariilor pentru Euro 2016

Doi jucători români apar în lotul ideal, alcătuit din componenți ai tuturor echipelor prezente în preliminariile Euro 2016. În timp ce unul este titular în această echipă fantastică, un altul este rezervă.

Din 11-le ideal din preliminarii nu face parte, surprinzător, niciun fotbalist din Spania, campioana europeană en-titre. Campioana mondială, Germania, are un reprezentant în această formulă ideală, în timp ce Țara Galilor este singura „națională”cu doi titulari, fundașul Ashley Williams și atacantul  Gareth Bale.

Echipa ideală din preliminariile Campionatului European din 2016 este următoarea: Thibaut Courtois (Belgia) – Matteo Darmian (Italia), Ashley Williams (Ţara Galilor), Gary Cahill (Anglia), Răzvan Raţ (România) – Gylfi Sigurdsson (Islanda), Steven Davis (Irlanda de Nord), David Alaba (Austria) – Thomas Muller (Germania), Robert Lewandowski (Polonia), Gareth Bale (Ţara Galilor).

Rezervele jucătorilor din această echipă sunt: Ciprian Tătăruşanu (România), Jordi Alba (Spania), Kamil Glik (Polonia), Marek Hamsik (Slovacia), Ivan Perisici (Croaţia), Kevin De Bruyne (Belgia), Artiom Dziuba (Rusia).

România s-a calificat la CE 2016 după ce a obținut locul 2 in grupa sa de calificare, grupă câștigată de Irlanda de Nord. La baraj merge Ungaria, care va juca în noiembrie pentru calificarea la Campionatul European.

Echipe calificate la CE 2016:

România
Irlanda de Nord
Islanda
Cehia
Belgia
Țara Galilor
Spania
Slovacia
Germania
Polonia
Anglia
Elveția
Austria
Rusia
Italia
Croația
Albania
Turcia
Portugalia
Franța (țară gazdă)

Echipe care merg la barajul din noiembrie:

Bosnia
Ucraina
Irlanda
Slovenia
Ungaria
Suedia
Norvegia
Danemarca

Marile surprize ale acestor preliminarii sunt Islanda și Albania, nordicii câștigând o grupă din care au făcut parte și Olanda, Cehia și Turcia, în timp ce balcanicii au obținut primul lor calificare din istorie la un turneu final.

Marile deziluzii sunt Olanda și Grecia, care au ratat calificarea la Euro. Batavii au încheiat pe locul patru grupa lor de calificare, în timp ce elenii au fost ultimii în grupa României, fiind depășiți în clasament chiar și de Insulele Feroe.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Tragere la sorți Euro 2016. Care ar fi „grupa morții” pentru România
Un fotograf a scos telefoanele mobile din imagini pentru a ne arăta cât de dependenți suntem
Test. Cât de bine cunoști casele 100% românești
Elevă dată afară de la ore de directoare pentru că avea un model pe fustă
O poveste ca în filme. Bolnav, abandonat de părinți, a ajuns student la Inginerie Aerospațială
Reduceri eMAG Festivalul Toamnei. Cele mai bune oferte înainte de Black Friday 2015
Locuri de muncă în străinătate pentru mecanici și electricieni români

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.