TEST. Cât de bine cunoști casele 100% românești?

Piatră, lemn, pământ și paie. Cam asta aveau bunicii noștri la îndemână pentru a construi o casă trainică pentru familiile lor.

Dar, mai presus de toate acestea, mai era ceva, un „material” care lega totul și transforma casele în adevărate minuni: bunul gust. Casele lor păreau prelungiri firești ale naturii și aveau acel detaliu nevăzut care transformă o casă în „acasă”.

Testul de mai jos o să vă arate cât de bine cunoașteți stilul tradițional românesc, în funcție de zonă. Suntem siguri că, în excursiile prin țară, ați admirat astfel de case sau, de ce nu, chiar pe cele care apar în imagini.

Dacă articolul v-a inspirat într-un fel și vreți să aflați mai multe despre casele naturale, vă invităm să citiți un interviu pe care GreatNews l-a realizat, în urmă cu ceva timp, cu arhitecta Ana Maria Goilav, cea care, împreună cu studenți de la Arhitectură, a ridicat o minunată casă din lemn. Articolul poate fi accesat mai jos:

Casa din pământ. O locuinţă caldă, cu mai puţin de 70.000 de lei

Vă rugăm să trimiteți prietenilor acest test care vorbește despre frumusețea și tradițiile României!

[viralQuiz id=1]

Fotografiile sunt preluate de pe Flickr, unde au fost urcate sub licența Creative Commons de autorii: Dana Grad, Adrian Libotean, CameliaTWU și fusion-of-horizons.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

A fost creat cel mai ușor material metalic din istorie
Elevă dată afară de la ore de directoare pentru că avea un model pe fustă
O poveste ca în filme. Bolnav, abandonat de părinți, a ajuns student la Inginerie Aerospațială
Reduceri eMAG Festivalul Toamnei. Cele mai bune oferte înainte de Black Friday 2015
Locuri de muncă în străinătate pentru mecanici și electricieni români

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.