Tragere la sorți Euro 2016. Care ar fi „grupa morții” pentru România

FOTO: Facebook - Echipa națională de fotbal a României - Pagina oficială
FOTO: Facebook - Echipa națională de fotbal a României - Pagina oficială

Tragere la sorți Euro 2016 va avea loc pe data de 12 decembrie, într-o ceremonie la Palais des Congres de la Porte Maillot, în Capitala Franței. Cele 24 de echipe vor fi împărțite pentru tragere la sorți Euro 2016 în șase grupe a câte patru naționale.

Până la tragere la sorți 2016, România va juca un amical cu naționala Italiei. Meciul, ultimul înainte de tragere la sorți 2016, va avea loc pe data de 17 noiembrie, zi în care sunt planificate meciuri de baraj pentru echipele naționale care au obținut locul trei în grupe.

Tragere la sorți Euro 2016. Capii de serie

Înainte de meciul de ieri, în clasamentul UEFA, cei mai mari coeficienți îi aveau Germania, Spania și Anglia. România se afla pe locul 19, depășită de țări precum Ungaria sau Bosnia-Herțegovina.

Cel mai probabil, în urnele de tragere la sorți Euro 2016, România se va afla în urna a treia valorică. Capii de serie din urnele de tragere la sorți Euro 2016 vor fi Germania, Spania, Anglia, Belgia, Italia și Franța, dacă Olanda, locul 4 în topul UEFA, rămâne acasă. Însă, dacă batavii reușesc să se califice la Euro 2016, italienii cad în a doua urnă valorică.

Din a doua serie valorică de echipe din urnele de tragere la sorți Euro 2016, cele mai grele formații pentru România ar putea fi Portugalia, Elveția sau Croația. În ceea ce privește ultima urnă valorică, Islanda și Țara Galilor sunt dintre cei mai dificili adversari pentru naționala noastră, dacă dacă vreuna dintre ele ne pică în grupă, după tragere la sorți Euro 2016.

Tragere la sorți Euro 2016. Cea mai grea grupă și cea mai ușoară

Cea mai grea grupă pentru România, care ar putea cădea după tragere la sorți Euro 2016, ar putea fi cu Germania, Portugalia și Țara Galilor. Cele trei țări au arătat o formă foarte bună în preliminariile pentru Euro 2016.

De asemenea, o grupă mai ușoară pentru naționala noastră, care ar putea cădea după tragerea la sorți Euro 2016, ar putea fi cu Anglia, Austria și Albania.

Despre Euro 2016 trebuie menționat și faptul că va avea alte reguli de desfășurare. Echipele vor fi împărțite în șase grupe. În optimi se califică primele două echipe din fiecare grupă, dar și cele mai bune patru locuri trei. Prin urmare, nu prind optimile ultimele locuri din grupe și doar două locuri trei.  Euro 2016, care se va desfășura în Franța, va ține o lună.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.